Foto: Ekrānšāviņš

Krievu iebrucēji ziņo par Ukrainas armijas uzbrukumiem tiltiem uz okupētās Krimas robežas, Hersonas apgabalā. Pēc okupantu domām, vainojamas “Storm Shadow” raķetes, vēsta Unian.

Kā norāda okupanti, vairāku tiltu ceļa segums tika iznīcināts, jo īpaši bojāts automašīnām domātais tilts Čongarā. “Pēc provizoriskā novērtējuma tika izmantotas angļu raķetes “Storm Shadow”. Uz tiltiem tika bojāts ceļa segums. Cietušo nav,” raksta okupantu pārstāvis Vladimirs Saldo, solot satiksmi atjaunot “tuvākajā laikā”.

Savukārt krievu izveidoto okupācijas iestāžu vadītājs Krimā Sergejs Aksjonovs apstiprināja triecienu tikai uz Čongaras tilta, nepieminot “Storm Shadow” izmantošanu. “Naktī tika veikts trieciens uz Čongaras tilta. Cietušo nav. Tagad sprādzienbīstamības eksperti veic ekspertīzi, lai novērtētu munīcijas veidu. Attiecīgie dienesti sākuši pārbaudīt brauktuvi,” sacīja Aksjonovs.

Tikmēr Krimas iedzīvotāji internetā raksta, ka satiksme pār Čongaras tiltu ir bloķēta. Automašīnām liek griezties atpakaļ pie uzbrauktuves uz tilta.

Pagājušajā naktī okupētajā Sevastopolē dārdēja sprādzieni. Krievu pārstāvis Mihails Razvožajevs sacīja, ka baumas par pretgaisa aizsardzības darbu pilsētā esot izplatījusi Ukraina. Patiesībā, saskaņā ar viņa versiju, sprādzienu cēlonis bija kadetu vingrinājumi, izmantojot “reaktīvos bumbvedējus”.

Lasiet arī: RD deputāts: Staķis, visticamāk, nelikumīgos komandējumos iztērējis vairāk nekā 14 000 eiro

Tajā pašā laikā britu izlūkdienesti ziņo, ka iebrucēji sākuši pielikt ievērojamas pūles, lai izveidotu aizsardzības līnijas, īpaši okupētās Krimas nomalē. Tiek atzīmēts, ka tajās ietilpst 9 km gara aizsardzības josla 3,5 km uz ziemeļiem no Armjanskas pilsētas šaurā zemes šaurumā, kas savieno Krimu ar Hersonas apgabalu.

Saistītās tēmas: Čongarakarš UkraināKrimaTilts

youtube icon
Abonēt youtube