Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Šonedēļ mākoņu daudzums lielākoties būs mainīgs, brīžiem mākoņi atnesīs lietu un negaisu. Lai arī būs vasarīgi silts, gaisa temperatūra būs par pāris grādiem zemāka nekā svētku dienās – termometra stabiņš naktīs vietām svārstīsies ap +10 grādu atzīmi, bet dienās temperatūra lielā daļā Latvijas nepārsniegs +25 grādus.

Pirmdien, 26.jūnijā, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, naktī vietām, bet dienā jau daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, dienā arī stipras pērkona lietusgāzes, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī otrdien, 27.jūnijā, daudzviet veidosies lietus un negaisa mākoņi, kas lokāli atnesīs spēcīgākus nokrišņus. Lai arī vējš būs lēns, un naktīs atsevišķos rajonos veidosies migla, negaisa laikā vējš brāzmās var pastiprināties pat līdz 15-16 m/s un nolauzt pat pa kādam koka zaram.

Nedēļas sākumā nakts stundās gaisa temperatūra būs +11…+16 grādu robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +19…+25 grādiem.

Laikapstākļi trešdien būs līdzīgi – daudzviet gaidāms lietus, tomēr negaisa iespējamība būs zemāka, kā arī turpinās pūst lēns vējš. Naktī gaisa temperatūra būs +14…+18 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās lielā valsts daļā kļūs nedaudz vēsāks, temperatūrai nepārsniedzot +17…+22 grādus.

Lasiet arī: Nejaukais vasaras pārītis – karstums un kāju tūska

Nedēļas otrajā pusē joprojām katru dienu vismaz kādā no Latvijas reģioniem gaidāmi nokrišņi, bet vējš būtiski nepastiprināsies. Gaisa temperatūra būs svārstīga, jo atsevišķās dienās tā daudzviet nepārsniegs +20 grādus, bet citās – termometra stabiņš vietām pakāpsies pat virs +25 grādu atzīmes.

youtube icon
Abonēt youtube