Foto: Ekrānšāviņš/ izgūts no Youtube @Nikolajs Puzikovs – Paturēt tevi (OFFICIAL VIDEO)

Dziedošais policists Nikolajs Puzikovs, kurš tiek vainots slepenu ziņu izpaušanā, stājies tiesas priekšā – viņam draud arests, piespiedu darbs vai naudas sods līdz 12 400 eiro, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Esmu samazināts amatā – biju inspektors, šobrīd esmu jaunākais inspektors – un nestrādāju ar krimināllietām,” tā Rīgas pilsētas tiesā 26. jūnijā atzina Valsts policijas Ogres iecirkņa jaunākais inspektors Nikolajs Puzikovs, kuru apsūdz Valsts policijas datubāzes informācijas izpaušanā kādai privātpersonai.

Uz tiesas namu viņš ieradās kopā ar mammu, kura izskatījās satraukta un norūpējusies par atvasi un tiesas zālē ieņēma sēdvietu dēlam aiz muguras.

Pārtraukumā viņa no dēla neatkāpās ne soli un viņai nepatika, ka procesa dalībnieki un dažkārt arī pati nonāk fotogrāfu uzmanības redzeslokā. Nikolajs gan mammu mierināja, lai nesatraucas – cilvēki tikai dara savu darbu, raksta žurnāls.

Tiesā Nikolajs atzina, ka iepriekš divas reizes esot disciplināri sodīts. Reiz par to, ka kolēģim, kurš vadīja auto, nav pateicis par liegumu parkoties “zem zīmes”, kā arī viņam bijis konflikts ar bijušās draudzenes draugu. Tāpat viņš administratīvi sodīts par fizisku personu datu apstrādi, kad pirms aptuveni septiņiem gadiem pārbaudījis savus vecākus, raksta “Privātā Dzīve”.

Lasiet arī: Par bezdarbību pārtikas cenu pieauguma ierobežošanā pieprasa Šmita demisiju

Tiesa nopratināja arī divus lieciniekus, viens no kuriem ir Deniss Stepanovs, kura apsūdzība saistība ar viltotu Covid-19 sertifikātu tirgošanu. Par slepenu ziņu iespējamu nodošanu Stepanovam nu tiesas priekšā stājies arī Puzikovs. Viņš gan uzstāj, ka neesot Denisam izpaudis to, ka reperis izsludināts meklēšanā, vien esot viņu informējis, lai sazinoties ar policiju.

youtube icon
Abonēt youtube