Foto: Pexels

No svētdienas uz pirmdienu, 17. jūliju, Latviju šķērsojusi aukstā atmosfēras fronte – valsts teritorijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, kļūs vēsāk un dienās maksimālā gaisa temperatūra lielākoties gaidāma +17…+22 grādu robežās.

Palaikam līs, savukārt nedēļas pirmajā pusē vietām gaidāms arī pērkona negaiss un stiprs vējš, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Pirmdien dienā debesis palaikam aizklās mākoņi, bet  īslaicīgs lietus pēcpusdienā gaidāms galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains. Dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+26 grādiem, dienvidaustrumu rajonos līdz +27…+29 grādiem.

Otrdien, 18. jūlijā, saule mīsies ar mākoņiem, vietām īslaicīgi līs, no rīta iespējams arī būs dzirdami pērkona dārdieni. Naktī valsts lielākajā daļā vējš būs lēns, piekrastē dominēs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, savukārt dienā jau visā teritorijā vējš pastiprināsies un mēreni līdz mēreni stipri pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem, Kurzemē un piekrastē tas būs arī brāzmains. Ieplūstot vēsākam gaisam, minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma +14…+18 grādu robežās, bet dienā gaiss iesils vien līdz +18…+23 grādiem.

Lasiet arī: DAP: Peldvietās vasaru bauda ne tikai cilvēki, bet arī zalkši!

Turpmākajās dienās saule mīsies ar mākoņiem un vietām palaikam līs. Naktis atkal kļūs par dažiem grādiem vēsākas – minimālā gaisa temperatūra galvenokārt gaidāma +11…+16 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš nepārsniegs +23 grādu atzīmi. Dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas vēl trešdien nakts pirmajā pusē jūras piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s.

youtube icon
Abonēt youtube