Lasiet arī; Lalaif/Flickr

Krievu okupētajā Krimā, poligonā, kas atrodas Kirovskas rajonā, izcēlies ugunsgrēks, ko pavadījuši ļoti spēcīgi sprādzieni.

No zonas, kas atrodas netālu no poligona, vēlas uz laiku evakuēt četru apmetņu iedzīvotājus (vairāk nekā 2 000 cilvēku), vietnē “Telegram” raksta krievu ieceltais okupācijas iestāžu vadītājs Krimā Sergejs Aksjonovs.

Poligona ugunsgrēka dēļ ir slēgta Tavridas šoseja – daļa ceļa no 118. līdz 130. kilometram ir bloķēta. Transports tiek novirzīts uz veco Kerčas ceļu.

Aksjonovs vēlāk apgalvojis, ka incidentā neviens nav cietis.

Ukrainas puse jau izteikusi komentārus par ārkārtas stāvokli Krimā. Kā informē Ukrainas Valsts robežsardzes dienests, Starokrimskas poligonā “iedegusies” noliktava ar munīciju.

Pēc tam, kad Krievijas Federācija veica pilna mēroga iebrukumu Ukrainā un Kijiva atteicās no politiskā un diplomātiskā ceļa, lai Krimu atgrieztu savā kontrolē, pussalā ne reizi vien atskanējuši sprādzieni objektos, kurus krievi izmanto, lai turpinātu agresiju pret Ukrainu.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 17. jūlijā, pie Krimas tilta, kas ir viena no svarīgākajām Krievijas transporta un loģistikas artērijām, bija dzirdami spēcīgi sprādzieni, kā rezultātā  iegruvis viens no Krimas tilta laidumiem.

Krievijas Federācija apgalvojusi, ka uzbrukumu sarīkojuši virszemes bezpilota lidaparāti no Ukrainas puses. Vēlāk Ukrainas drošības dienests apsolījis, ka pēc uzvaras pār Krieviju atklās detaļas par tilta bojāšanu.

Krievu ieceltais okupācijas iestāžu vadītājs Krimā Sergejs Aksjonovs norādīja, ka noticis ārkārtējs gadījums 145. balsta rajonā no Krasnodaras apgabala puses.

Tika ziņots, ka satiksme uz tilta ir pilnībā apturēta, pie tilta uzbrauktuves izveidojies vairāku kilometru garš sastrēgums.

“Ņemot vērā pašreizējo situāciju, es lūdzu pussalas iedzīvotājus un viesus atturēties no braukšanas pa Krimas tiltu un drošības apsvērumu dēļ izvēlēties alternatīvu sauszemes ceļu cauri jauniem reģioniem,” sacīja Aksjonovs.

Tajā pašā laikā Krievijas “Telegram” kanāli ziņoja, ka saskaņā ar provizoriskiem datiem sagrautā Krimas tilta laiduma rezultātā gāja bojā vismaz divi cilvēki, bet vēl viens cieta. Belgorodas gubernators Vjačeslavs Gladkovs apstiprinājis sprādziena upurus uz Krimas tilta. Pēc viņa teiktā, gāja bojā vīrietis un sieviete no Belgorodas apgabala, viņu nepilngadīgā meita tika ievainota.

Tāpat tika ziņots, ka par ārkārtas stāvokļa cēloni varēja kļūt Ukrainas bruņoto spēku uzbrukums, jo vietējie iedzīvotāji dzirdējuši sprādzienu skaņas.

Tajā pašā laikā Krievijas Federācijas Satiksmes ministrija neapstiprināja informāciju par Krimas tilta balstu bojājumiem, uzstājot, ka ir tikai “ceļa pamatnes bojājumi konstrukcijas laidumos no Krimas puses”.

Cilvēki svin Krimas tilta sabojāšanu:

Lasiet arī: Smiltēns veidojis dizainu Reinika albumam Es skrienu

Kā vēstīts, 2022. gada oktobrī uz Krimas tilta notikušā kravas automašīnas sprādziena rezultātā sabruka divi tilta laidumi. 10. jūlijā atkal tika ziņots, ka Ukrainas bruņotie spēki mēģinājuši uzbrukt tiltam ar S-200 raķetēm.

Saistītās tēmas: KrimaKrimas tilts

youtube icon
Abonēt youtube