Foto; Dieter Brader/Flickr

Naktī uz trešdienu, 19. jūliju,  Krievijas militārpersonas veikušas kombinētu uzbrukumu Odesas apgabalam, sagraujot industriālo un ostu infrastruktūru, kā arī savainojot cilvēkus, vēsta Unian.

Krievi izmantojuši gaisa, sauszemes un jūras spārnotās raķetes, kā arī Irānā ražotos bezpilota lidaparātus.

Nakts laikā krievi palaiduši krasta raķešu sistēmu no okupētās Krimas un trāpījuši Odesas apgabalam, bet stratēģiskā aviācija veikusi triecienus ar raķetēm Kh-59 un Kh-22. Vienlaikus ar raķešu uzbrukumu krievi Ukrainas dienvidos palaiduši bezpilota lidaparātus “Shahed-136”.

Raķete X-59 tika notriekta un nokritusi vienā no Odesas kvartāliem, izveidojot lielu piltuvi, savukārt sprādziena vilnis sabojāja vairākas apkārt esošās ēkas. Šajā vietā ievainoti trīs civiliedzīvotāji.

Tāpat krievi uzbrukuši ostu un kritiskajai infrastruktūrai, trāpot graudu un naftas termināļiem, bojājot tvertnes un iekraušanas tehniku. Uzbrukuma rezultātā izcēlies ugunsgrēks. Informācija par cietušajiem pagaidām nav saņemta.

Arī Odesas reģionā trāpīts kādā rūpniecības objektā, kur cietis darbinieks un divas noliktavas dažādās vietās – ar tabaku un pirotehniku. Šobrīd glābēji likvidē ugunsgrēku vairāk nekā trīs tūkstošu kvadrātmetru platībā.

Raķešu un bezpilota lidaparātu iznīcināšanas darbu rezultātā sprādziena vilnis sabojāja vairākas daudzdzīvokļu mājas Odesā. Vismaz seši Odesas iedzīvotāji, tostarp deviņus gadus vecs zēns, vērsās pēc medicīniskās palīdzības, jo guva traumas no stikla lauskām un citiem priekšmetiem.

Astoņi “Shahed-136” tipa droni tika notriekti debesīs virs Odesas apgabala, bet vēl divi – virs Nikolajevas apgabala. Gaisa kauju rezultātā Nikolajevas apgabalā piekrastes zonā aizdegās  gruveši un tika bojāti atpūtas infrastruktūras objekti, ievainoti divi civiliedzīvotāji.

Savukārt Hersonā krievi trāpījuši kultūras pilij un dienesta viesnīcai. Viens civiliedzīvotājs tika ievainots.

Lasiet arī: Daļā tirdzniecības vietu joprojām nav iespējama depozīta kuponu atprečošana

Saistītās tēmas: Hersonakarš UkraināOdesa

youtube icon
Abonēt youtube