Aleksandrs Lukašenko. Foto: OSCE Parliamentary Assembly/Flickr

Kādas apdzīvotas vietas iedzīvotāji Krasnodaras apgabalā, Krievijā, vērsušies pie Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko ar lūgumu, lai viņš “aizklauvējas” līdz Krievijas līderim Vladimiram Putinam un palīdz atrisināt milzīgo atkritumu problēmu, kas nomāc vietējos iedzīvotājus.

“Vēršamies pie Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko ar lūgumu darīt zināmu mūsu problēmu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam!” – tā video ierakstā, kas izplatīts internetā, teic vietējie iedzīvotāji, atrādot milzīgos atkritumu kalnus poligonā blakus viņu dzīvesvietai.

Vietējie iedzivotāji video ierakstā norāda, ka poligonā atklāti dažādi pārkāpumi, kas netiek novērsti un atstāj negatīvu ietekmi uz apkārtnē audzēto pārtiku, kas tiek izmantota ēdināšanai bērnudārzos un skolās.

“Grigorjevič, mūsu dārgais! Mēs visi redzējām, kā tu apturēji taisnības maršu, kas devās uz Maskavu. Tagad mēs esam gatavi tādā pat maršā doties uz Maskavu! Nav iespējams te dzīvot, mūs vienkārši nogalina! Ekoloģiskais genocīds!” norāda kāds vīrietis videoierakstā.

“Batjka, mīļais, tikai uz tevi ceram! Nu, lūdzu, nododiet prezidentam, ka cilvēki raud,” cilvēkiem fonā raudot,  teic kāda sieviete, piesaucot korupciju un birokrātiju, kas ir jāaptur.

Lasiet arī: FOTO & VIDEO | Noslēguma fāzei tuvojas Rīgas pils konventa restaurācija un pārbūve

Saistītās tēmas: Aleksandrs LukašenkoKrasnodarakrievija

youtube icon
Abonēt youtube