Foto: Pexels

Vietnē ManaBalss notiek parakstu vākšana iniciatīvai, kas paredz ierobežot valsts atbalstu vecākiem, kuri izvēlas nevakcinēt savus bērnus. Minēto iniciatīvu līdz šim parakstījuši 2 290 Latvijas iedzīvotāji – lai to iesniegtu izskatīšanai Seimā, nepieciešami vēl vismaz 7 710 paraksti.

“Pārtraukt piešķirt “māmiņu algas” un nenodrošināt valsts un pašvaldību apmaksātus bērnudārzus tiem bērniem un viņu vecākiem, kas ir izvēlējušies paredzēto vakcināciju neveikt nepamatotu apsvērumu dēļ. Lai panāktu, ka vecāki aktīvi aizsargā savu bērnu veselību ar vakcināciju, ir nepieciešams tos motivēt finansiāli. Tāpēc ir jāierobežo valsts sniegtais atbalsts vecākiem, kas izvēlas nevakcinēt savus bērnus, neievērojot Latvijas valsts bērnu Vakcinācijas kalendārā sniegtās rekomendācijas konkrētu vakcīnregulējamu infekcijas slimību gadījumā,” norāda iniciatīvas iesniedzējs Māris Antons.

Viņaprāt, “tādējādi vecāki tiktu motivēti aizsargāt savus bērnus un samazinātos iespēja, ka pirmsskolas vecuma iestādēs un skolās nevakcinētie bērni apdraud citu bērnu un viņu ģimenes locekļu veselību un dzīvību.”

“Tiks ierobežota vairāku slimību izplatība, samazināsies infekcijas slimību uzliesmojumu risks, uzlabosies sabiedrības veselība,” par ieguvumiem teikts iniciatīvas pieteikumā.

Lasiet arī: Didrihsoni piedalīsies populārā latviešu šovā

Paraksti šai iniciatīvai tiek vākti kopš 2018. gada novembra beigām.

 

 

Saistītās tēmas: ManaBalssvakcinācija

youtube icon
Abonēt youtube