Publicitātes foto

Britu seriāls “Dauntonas abatija” kļuva par sensāciju 2010.gadā ne tikai Lielbritānijā, bet arī citviet pasaulē. Seriāls, kas tika rādīts sešu sezonu garumā, ne tikai piesaistīja sev ievērojamu fanu pulku, bet arī veicināja tūrismu Apvienotajā Karalistē, dubultojot piļu apmeklētāju skaitu un nakšņošanas vietu rezervācijas.

Visā pasaulē skatītāju iemīļotais TV seriāls iekļuvis arī Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā kritiķu visu laiku visaugstāk novērtētais TV seriāls, informē TV3.

Seriāls “Dauntonas abatija” seko līdzi britu aristokrātu dzīvei. Tas skatītājus aizved uz bagātu īpašumu, kura iedzīvotāju stāsti sākas 1912.gadā, kad nogrima slavenais Titāniks, un turpinās līdz pat 20.gadsimta 20. gadiem. Seriāls ir intrigu un dramatisku mīlas stāstu pilns, un katra tā detaļa ir rūpīgi pārdomāta. Seriāla varoņi atspoguļo ne tikai tā laika etiķeti un manieres, bet arī aristokrātisko stilu. Reti kura sieviete tolaik izmantoja kosmētiku, tāpēc grima mākslinieki filmēšanas grupā darīja visu, lai tas izskatītos labi. Viens no “Dauntonas abatijas” akcentiem ir īpaši aktieriem darinātie kostīmi un iespaidīgās kleitas, kuras daudzas sievietes labprāt pielaikotu arī mūsdienās.

2011.gadā seriāls tika apbalvots kā gada labākais miniseriāls, ieguva sešas “Emmy” balvas un divus “Zelta globusus”. Tāpat 2011.gadā tas atzīts par kritiķu atzītāko seriālu un iekļuva Ginesa rekordu grāmata. “Tas, ka seriāls iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā nav pārsteigums – katrs tā producēšanas aspekts, sākot ar aktieru sastāvu un dekorācijām un beidzot ar kostīmiem un scenāriju, ir vienreizējs,” teic Ginesa rekordu grāmatas galvenais redaktors Kreigs Glendejs.

Lasiet arī: Šķiedrvielas organismā – kad to trūkst un kā labot situāciju

Saistītās tēmas: Dauntonas abatijaGinesa Rekordu grāmata

youtube icon
Abonēt youtube