Bono. Foto: Ekrānšāviņš

Sabiedriskā labdarības organizācija “Ziedot.lv” kopā ar festivālu ”Laima Rendezvous Jūrmala” atvērusi ziedojumu kontu un tālruni, lai palīdzētu Ukrainas bērniem, kas cietuši no kara.

“Iedrošinām visus nevienaldzīgos cilvēkus zvanīt uz ziedojumu tālruni, izmantojot numuru +371 90006861, vai arī apmeklēt vietni ziedot.lv. Ziedojumus būs iespējams sniegt līdz festivāla noslēgumam. Viens zvans maksās 4.27 eiro, un šī akcija ir paredzēta, lai nodrošinātu palīdzību un atbalstu bērniem, kuri ir zaudējuši mājas, ģimenes un piederīgos Ukrainas karā,” stāsta organizatori.

Festivāla producente Elita Mīlgrāve uzsver: “Šogad festivāls ”Laima Rendezvous Jūrmala’23” ir veltīts mieram Ukrainā un ir atbalsta un solidaritātes platforma Ukrainas māksliniekiem un izpildītājiem, kuri dodas no kara zonas pie mums, lai plaši pārstāvētu Ukrainu festivāla programmā.”

Pasākuma miera motīvu atbalsta vairākas izcilas pasaules zvaigznes, atsūtot festivālam video uzrunas Ukrainas cilvēkiem un māksliniekiem, paužot savu solidaritāti un neizsīkstošo atbalstu un vēlot izturību ukraiņiem, kas jau vairāk kā 500 dienas dzīvo kara apstākļos.

Bono, pasaulesslavenās īru grupas U2 solists, savu iedvesmas runu sāk ar “Labdien!” latviešu valodā un citē savas grupas hita “Walk on” vārdus: “Turpiniet! Turpiniet! To, kas jums ir, viņi nevar nozagt, viņi to nevar pat sajust. Turpiniet! Turpiniet! Šovakar palieciet drošībā!”

Savukārt ASV dīdžejs un producents Diplo savā video saka: “Mēs esam sanākuši kopā šajā episkajā festivālā, pateicoties neticamajai Laimai Vaikulei. Šodien mēs pulcējamies, lai parādītu, ka jūsu neatlaidība un varonība atbalsojas visā civilizētajā pasaulē. Un, ka jūsu nelokāmā apņēmība iededz cerības dzirksti, kas mūžīgi degs spoži!”

Bet ASV rokgrupa “Queens of the Stone Age” un britu rokgrupa “Arctic Monkeys” kopējā vēstījumā pauž: “Mēs jūs ļoti atbalstām. Gaisma vienmēr uzvar tumsu!”

“Es zinu, ka sestdienas – 29.jūlija koncerts būs krāšņākais un košākais pasākums no visiem. Ar mani kopā uzstāsies izcilais balets “Freedom”, atraktīvie “Sunstroke Project” ar savu šovu un poļu Eirovīzijas zvaigzne Blanka ar saviem dejotājiem, kā arī lieliski latviešu mākslinieki. Bez tam es zinu, ka mani draugi gatavo arī kādu humora pilnu pārsteigumu, par ko iepriekš nevaru stāstīt,” par festivālu stāsta tā mūza Laima Vaikule.

Lasiet arī: Izplata baumas par krievvalodīgo pašnāvībām nenokārtotu valodas prasmju pārbaužu dēļ

Festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala”, kuru radījusi Laima Vaikule, šogad notiks no 26. līdz 30.jūlijam Dzintaru koncertzālē. Iepriekš iegādātās biļetes 2020., 2021. un 2022.gadā ir derīgas uz atbilstošo dienu un nav jāmaina.

Vēl joprojām ir iespēja iegādāties biļetes uz festivālu, taču jāņem vērā, ka 30.jūlija koncertam ir pieejamas pēdējās 30 biļetes, bet 28.jūlijā mazāk kā 100 biļetes.

youtube icon
Abonēt youtube