Foto: Nataļja Vaseva (lasītājas iesūtīts foto)

Šonedēļ laikapstākļus noteiks vairāku ciklonu darbība, tādēļ gaidāms lietains laiks, dažviet tiks novērots pērkona negaiss un stipras lietusgāzes, kā arī brīžiem vējš pastiprināsies un būs brāzmains.

Atsevišķos rajonos naktīs un rīta stundās veidosies migla, dūmaka. Taču naktis un dienas kļūs mazliet siltākas, dienās vietām termometra stabiņam pakāpjoties līdz +25 grādu atzīmei, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien, 31. jūlijā, mākoņiem mijoties ar sauli, gaidāms īslaicīgs lietus, lokāli tas būs stiprs, iespējams arī pērkona negaiss. No rīta vietām saglabāsies migla, kas pasliktinās redzamību! Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas negaisa laikā kļūs brāzmains.  Gaiss iesils līdz +18…+22 grādiem, bet austrumu rajonos būs par kādu grādu siltāk.

Gan otrdien, gan trešdien būs lielākoties mākoņains laiks, tomēr brīžiem arī skaidrosies un uzspīdēs saule.

Nedēļas vidus būs nokrišņiem bagāts – otrdien rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus, vietām stiprs, savukārttrešdien daudzviet ilgstoši līs, kā arī abās dienās iespējams pērkona negaiss. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kasotrdien kļūs brāzmains. Trešdienas naktī gaisa temperatūra pieturēsies +11…+17 grādu robežās, bet nakts uz otrdienu mākoņu ietekmē būs siltāka, termometra stabiņam nenoslīdot zem +15…+20 grādu atzīmes.  Dienās lielā daļā teritorijas gaisa temperatūra sasniegs +20…+25 grādus.

Lasiet arī: Zinātnieki: Šis jūlijs kļūs par karstāko uz Zemes pēdējo 120 000 gadu laikā

Aktīva ciklonu darbība liecina par to, ka arī nedēļas otrajā pusē laiks saglabāsies lietains, vietām ducinās pērkons un vējš dažbrīd kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra gan naktīs gan dienās paaugstināsies vēl par pāris grādiem, dienās vietām gaisam iesilstot līdz +24…+26 grādiem.

youtube icon
Abonēt youtube