Foto: Ave Calvar Martinez/Pexels

Pēc spēcīgās lietusgāzes sākta ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur tās apgrūtināta transportlīdzekļu satiksme, informē Rīgas domes Satiksmes departaments. 

Patlaban specializētā tehnika, hidrodinamiskās mašīnas, strādā pilsētas centra ielās, Bolderājā, Čiekurkalnā, kā arī Teikā. Tehnika nosūknē uz brauktuves sakrājušos lietus ūdeni, savukārt ielu uzturēšanas speciālisti pārbauda, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas. Kopā darbu veic astoņas lietus ūdens atsūknēšanas specializētās mašīnas.

Vienlaikus speciālisti turpina novērtēt un pārbaudīt Rīgas ielas un tiltus, lai pēc nepieciešamības norīkotu tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atbrīvot brauktuves no lietus ūdens.

Tāpat ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību lietus ūdens uztvērējakām un nepieciešamības gadījumā tās attīrīt.

Rīgas iedzīvotāji par applūdušām ielām aicināti ziņot, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600.

Rīgas domes Satiksmes departaments atgādina, ka pie tik apjomīga un vienlaicīga nokrišņu daudzuma notekūdeņu sistēma nevar uzreiz novadīt visu ūdens apjomu, tas aizplūst pakāpeniski. Tāpat jāņem vērā, ka lietus ūdens aizplūst lēnāk vietās, kur noteku sistēma vēl nav atjaunota.

Spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota. Jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas. Ikdienā tiek veikts preventīvs darbs, pārbaudot gan sūkņu stacijas, gan kolektorus, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību lietavu laikā.

Lasiet arī: Kā mājās nepārkarst; padomi un ieteikumi sutīgām dienām

Saistītās tēmas: AvārijaLietuspērkona negaissPlūdiRīga

youtube icon
Abonēt youtube