Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Šonedēļ laikapstākļi kļūs mierīgāki nekā iepriekšējā nedēļā- mazāk līs, pūtīs lēns vējš, kā arī gaidāms karstums, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien, 14. augustā, saule mīsies ar mākoņiem, vienīgi austrumu rajonos gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam vējam, naktī atsevišķos rajonos sabiezēs migla. Dienā gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem.

Arī otrdien un trešdien gaidāmi mierīgi laikapstākļi – debesis būs daļēji mākoņainas, vietām īslaicīgi uzlīs, bet trešdien iespējams arī pērkona negaiss.

Pūtīs lēns vējš. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra lielākoties būs +13…+19 grādu robežās, otrdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +25…+29 grādu atzīmei, bet trešdien – nedēļas karstākajā dienā – līdz pat +26…+32 grādu atzīmei, vien piekrastes rajonos būs par dažiem grādiem aukstāk.

Darba nedēļas izskaņā valsts teritoriju šķērsos nokrišņu zona, līdz ar to daudzviet līs, vietām lietus var būt stiprs, kā arī iespējams pērkona negaiss, taču dienas saglabāsies tveicīgas, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +24…+29 grādiem.

Lasiet arī: Nenokavē vasaru: uzzini, kā un kur pilsētā pagatavot grilētu maltīti darba dienas vakarā

Šī brīža prognozes liecina, ka brīvdienas būs sausas, tomēr Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to kļūs vēsāk.

youtube icon
Abonēt youtube