Dmitrijs Medvedevs. Foto: Vecherka Photo/Flickr

Ukrainas varas iestādēm nāksies pamest pašreizējo galvaspilsētu Kijivu, lai pievienotos NATO blokam, uzskata Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks un eksprezidents Dmitrijs Medvedevs.

Ukraina tiks uzņemta aliansē tikai tad, ja atteiksies no “strīdīgajām teritorijām”: “Jautājums ir tikai par to, ka visas it kā viņu teritorijas ir ļoti strīdīgas,” vietnē “Telegram” ierakstījis politiķis. “Lai iekļūtu blokā, Kijivas varas iestādēm būs jāatsakās pat no pašas Kijivas, Senās Krievzemes galvaspilsētas. Nu, galvaspilsēta būs jāpārceļ uz Ļvivu.”

Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis augustā intervijā Latīņamerikas medijiem sacīja, ka Ukrainas iestāšanās NATO ir svētība Krievijas Federācijai. Agresors tādējādi saņems garantiju, ka Ukraina neiebruks tās teritorijā, tādēļ, ja Kijivai tas izdosies, okupantam jābūt pateicīgam, atzīmēja Zelenskis. Pēc viņa teiktā, daudzas alianses partnervalstis saprot, ka Ukraina piespiedu kara dēļ ir izveidojusi spēcīgu armiju, kas spēj aizsargāt kopīgu teritoriju robežas NATO ietvaros, vēsta Unian.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Oļegs Nikolenko nosoda NATO amatpersonas ierosinājumu, ka Ukraina varētu apmainīt teritorijas pret dalību aliansē, vēsta neatkarīgais krievu ziņu portāls Meduza.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis otrdien 15.augustā, komentēja NATO amatpersonas Stiana Jensena (Stian Jenssen) ziņojumu, kurā viņš izteica pieņēmumu, ka Ukrainai varētu nākties atdot daļu savas teritorijas Krievijai apmaiņā pret pievienošanos NATO.

Lasiet arī: No valsts budžeta līdzekļiem izmaksās kompensāciju Rusiņa nogalinātās sievietes ģimenei

“Jebkādas runas par Ukrainas dalību NATO apmaiņā pret savas teritorijas daļas atdošanu ir absolūti nepieņemamas. Mēs vienmēr esam uzskatījuši, ka NATO, tāpat kā Ukraina netirgojas ar teritorijām,” sociālajā tīklā ”Facebook” rakstīja Nikolenko. Viņš piebilda, ka jebkura NATO pārstāvju diskusija par teritoriālajām koncesijām “spēlē Krievijas labā”.

Saistītās tēmas: Dmitrijs Medvedevskarš UkraināNATOUkraina

youtube icon
Abonēt youtube