Foto: Pexels

Naktī uz trešdienu, 30. augustu, daudzviet Krievijā piedzīvoti dronu uzbrukumi – ziņots par sprādzieniem Tulas un Brjanskas apgabalos, kā arī saspringta situācija bijusi Maskavas lidostās. Paralēli Krievijas varas iestādes likvidē ugunsgrēku lidlaukā Pleskavā.

Tiek ziņots, ka Pleskavā drons trāpījis ieroču noliktavai, un pēc tam lidlauka teritoriju aplenca OMON vienība. Bezpilota lidaparātu triecienā Pleskavas starptautiskajā lidostā iznīcinātas vai bijātas vismaz četras militārās lidmašīnas “IL-76”, vēsta vairāki “Telegram” kanāli un ārvalstu mediji.

Krievijas “Telegram” kanāli publicē video, kuros var dzirdēt sprādzienu skaņas, taču varas iestādes tos nekomentē, vēsta Unian.

Spriežot pēc tiešsaistē publicētajiem videonovērošanas materiāliem, pirmais sprādziens Brjanskā notika plkst. 00:52, bet otrais plkst. 01:17. Divi droni mēģinājuši uzbrukt naftas bāzei “Družba”, taču notriekti.

Plkst. 04:20 Rjazaņā atkal atskanējis sprādziens, un Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi par cita bezpilota lidaparāta iznīcināšanu.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins sacījis, ka pretgaisa aizsardzība Maskavas apgabalā notriekusi vienu dronu.

Ap trijiem naktī Rjazaņā atskanējis sprādziens un  vēlāk Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka virs reģiona notriekts bezpilota lidaparāts. Virs Kalugas apgabala notriekts lidmašīnas tipa drons, un arī Brjanskas apgabala gubernators Aleksandrs Bogomazs pavēstīja, ka virs Brjanskas notriekti trīs Ukrainas lidaparāta tipa droni. Brjanskā drons uzkritis “Kremnij EL” rūpnīcai, kas ir viens no lielākajiem mikroelektronikas uzņēmumiem Krievijā.

Saistītās tēmas: BrjanskaDronidronu uzbrukumikrievijaPleskavaTula

youtube icon
Abonēt youtube