Foto: Anita Mutule/Facebook @Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs

Ugunsdzēsēji glābēji trešdien, 30. augustā, saņēma 73 izsaukumus uz glābšanas darbiem, no 47 kuriem bija saistīti ar negaisa un vētras radītiem postījumiem.

Kopumā Latgales reģionā saņemti 24 izsaukumi, savukārt Vidzemes reģionā – 18. Pārējos reģionos bija pieci izsaukumi. Visvairāk izsaukumu saņemti Gulbenes novadā un Rēzeknes novadā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Visos gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, jo vajadzēja no nolūzušiem kokiem atbrīvot ceļa braucamās daļas vai ietves, vai divos gadījumos arī automašīnas. Augšdaugavas novada Skrudalienas pagastā vienkopus bija nolūzuši septiņi koki, taču neilgi pēc tam netālu uz ceļa braucamās daļas bija nolūzuši vēl 10 koki. Daugavpilī Alejas ielā un Stadiona ielā koki bija nolūzuši uz divām vieglajām automašīnām. Īsi pirms pusnakts Gulbenes novada Galgauskas pagastā bija nolūzuši vairāki koki pāri ceļa braucamajai daļai.

Interneta lietotāji soctīklos aktīvi dalījušies ar fotogrāfijām par lielgraudu krusu, kas Sēlijā un Augšdaugavas novadā atkal piedzīvota tajās pašās vietās, kur 7. augustā.

Kā zināms, 7.augustā Latviju, jo īpaši Dobeles novadu,  skāra postoša vētra, kā rezultātā smagi cieta iedzīvotāju dzīvojamās ēkas, automašīnas, labības lauki un cita infrastruktūra.

Lasiet arī: Izmantojot jaunu krāpšanas veidu, nedēļas laikā no iedzīvotājiem ar viltu iegūti 20 000 eiro

Saistītās tēmas: lielgraudu krusanegaissVētra

youtube icon
Abonēt youtube