Edi Rama.  Foto: Opinion DigitalFlickr

Albānijas premjerministrs Edi Rama Bledas stratēģiskajā forumā Slovēnijā tā dalībniekiem izstāstījis anekdoti, kurā dots mājiens par Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzdalību privātās militārās kompānijas “Vagner” vadītāja Jevgeņija Prigožina nāvē.

Bledas stratēģiskajā forumā Slovēnijā Edi Rama foruma dalībniekiem jautāja, vai viņi zina, ka Krievijā tiek apspriesta pāreja uz vienotu pulksteņa laiku, jo laika atšķirība starp abiem teritorijas galiem ir deviņas stundas. Pēc tam viņš izstāstīja anekdoti, kas klātesošajos izraisīja smieklus, vēsta Unian.

Lūk, anekdote, ko forumā stāstījis politiķis:

Premjerministrs pieiet pie Putina un saka:

– Ir problēma. Manai ģimenei bija atvaļinājums, zvanīju viņiem novēlēt labu nakti, bet bija jau rīts. Es piezvanīju Olafam Šolcam, lai novēlētu viņam daudz laimes dzimšanas dienā, bet viņš teica, ka tā būs nākamajā dienā. Es piezvanīju Sji Dzjiņpinam, lai novēlētu viņam laimīgu Jauno gadu, bet viņš man pateica, ka pie viņiem joprojām ir vecais gads.

Uz to Putins premjerministram atbild:

– Jā, līdzīgi notika arī ar mani. Es piezvanīju Prigožina ģimenei, lai izteiktu līdzjūtību, taču viņa lidmašīna vēl nebija pacēlusies gaisā.

Kā zināms, Prigožins un citi “Vagner” līderi zaudēja dzīvību aviokatastrofā Tveras apgabalā, Krievijā, šā gada 24. augustā. Prigožins tika apbedīts kapsētā Sanktpēterburgā, atvadu ceremonija notika slēgtā formātā, neskatoties uz to, ka titula “Krievijas varonis” īpašnieki būtu apglabājami ar militāru pagodinājumu.

Baltais nams, komentējot viņa nāvi, norādīja, ka Kremlim “ir ilga oponentu nogalināšanas vēsture”.

Savukārt Putins izteicies, ka algotņu vadītājs bijis “talantīgs cilvēks ar smagu likteni”.

Lasiet arī: Krievus pārbiedē «NLO no Latvijas»

Daudzi eksperti ir pārliecināti, ka Putins nogalināja Prigožinu, lai atriebtos viņam par “vāgneriešu” sacelšanos. Zīmīgi, ka lidmašīna ar “vāgneriešu” līderi avarēja tieši divus mēnešus pēc sacelšanās mēģinājuma 24. jūnijā.

youtube icon
Abonēt youtube