Andris Sprūds. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

”Krievija nedomā Krimu atdot. Krima “de facto” paliks Krievijas sastāvā. Jā, ukraiņu politiķi turpinās uzstāt, ka Krima “de jure” pieder Ukrainai, jo politiķis, kurš pateiks, ka Krima vairs nav Ukrainas sastāvdaļa, vairs nebūs Ukrainas politiķis,” šādu viedokli paudis iespējamais aizsardzības ministrs jaunajā valdībā Andris Sprūds.

Politiķa teiktais publicēts vietnē X (“Twitter”) ar retorisku jautājumu, vai mēs varam atļauties tādu aizsardzības ministru vai vispār ministru? “Ja šajos apstākļos persona, kura publiski apšauba Latvijas Republikas starptautiski tiesisko nepārtrauktību un neatkarības atjaunošanu, nonāk spēka struktūru politiskajā vadībā, par ko tas liecina?” komentē ieraksta autors Ervins Krauklis.

Kā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”, Sprūds no “Progresīvajiem” jaunajā valdībā varētu ieņemt aizsardzības ministra amatu.

Lai arī vēl oficiāli nav zināms nākamās valdības sastāvs, premjera amata kandidāte Evika Siliņa (JV) atklājusi, ka JV varētu būt septiņi ministru posteņi, ZZS pārziņā – četri un Saeimas priekšsēdētāja amats, bet “Progresīvajiem” varētu pienākties trīs ministru posteņi, vēsta lsm.

Latvijas Televīzijai arī zināms, kuri varētu būt ministru amatu kandidāti.

JV Ministru prezidente Evika Siliņa, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (saglabā amatu), izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (saglabā amatu), tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (saglabā amatu), klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (saglabā amatu), ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš; iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa.

ZZS – ekonomikas ministrs Kaspars Melnis, labklājības ministrs Uldis Augulis, zemkopības ministrs Armands Krauze, kultūras ministrs Gunārs Kūtris. Plānots, ka ZZS Saeimas priekšsēdētāja amatam virzītu tagadējo ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Viktoru Valaini, ziņo lsm.

Lasiet arī: «PSRS 2.0, tikai citā iepakojumā» – astroloģe prognozē jaunu pasaules kārtību līdz 2030. gadam

“Progresīvajiem” tiktu šādi amati: satiksmes ministrs (Kaspars Briškens), aizsardzības ministrs (Andris Sprūds) un veselības ministrs (Edgars Labsvīrs).

Saistītās tēmas: Andris Sprūdskarš UkrainākrievijaKrima

youtube icon
Abonēt youtube