Valērija Čudova. Publicitātes foto
Konkursā “Latvijas Gada pavārs” uzvarējusi un “Reaton Zelta pavārnīcu” ieguvusi restorāna “Ferma” šefpavāre Valērija Čudova, bet par “Latvijas gada pavārzelli 2023” kļuvusi Elīna Potapova no restorāna “Snatch”, iegūstot balvā “Reaton Koka pavārnīcu”.
Tāpat noskaidrota komanda, kura 2024.gadā dosies uz Norvēģiju pārstāvēt Latviju “Bocuse d’Or” sacensībās. Šo ceļazīmi izcīnija “Latvijas Gada pavārs 2022”, restorāna “Ferma” šefpavārs Nils Ģēvele kopā ar “Latvijas gada pavārzellis 2022” Agati Batragu un treneri, trīskārtēju “Latvijas Gada pavārs ” ieguvēju Dināru Zvidriņu.
Šajā nedēļas nogalē pārtikas delikatešu eksperts “Reaton” sadarbībā ar Latvijas Pavāru klubu organizēja konkursu “Latvijas Gada pavārs” un “Latvijas gada pavārzellis 2023”, kas notika starptautiskās izstādes “Riga Food 2023” ietvaros.
Galvenās sacensības notika piektdien, 8.septembrī, bet sestdien, 9.septembrī, Latvijas talantīgākie šefpavāri sacentās par tiesībām doties uz “Bocuse d’Or” sacensībām, kas notiks 2024.gadā Norvēģijā.
“Šīs bija aizraujošas un iedvesmojošas dienas, jo redzējām kā pieredzējuši šefpavāri un pavārzeļļi demonstrē savu talantu, lai iegūtu galveno balvu, kā arī atzinību no starptautiskas žūrijas. Esam gandarīti par paveikto. Konkursanti demonstrēja lielisku sniegumu, kas nozīmē, ka Latvijā ir talanti, kas var aizvest ikvienu nepieredzētā garšu baudījuma ceļojumā,” saka “Reaton” Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Baltijā Vija Tirzmale, piebilstot, ka “Latvijas Gada pavārs” konkurss uzņēmumam ir ļoti nozīmīgs, jo godina pavāru profesionalitāti un attīstību.
Konkursa mērķis ir ne tikai noskaidrot Latvijas labāko pavāru, bet arī veicināt Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi. Jau tradicionāli, kopš 2006.gada Labākais gada šefpavārs saņems “Reaton Zelta pavārnīcu”, bet kopš 2018.gada labākais pavārzellis saņem “Reaton Koka pavārnīcu”.
Lasiet arī: Eiropas Komisija mudina Latviju bremzēt izdevumus
Konkursā šogad piedalījās: Pāvels Petrovs no “Equus”, Kristaps Reimanis no ceptuves “Čau”, Valērija Čudova no restorāna “Ferma”, Vladislavs Gruzdevs no “Snatch” un Juris Sproģis no restorāna “Jāņoga”. Žūrijā bija starptautiski atzīti šefpavāri. Pagatavotie ēdieni tika vērtēti pēc dažādiem kritērijiem, tostarp higiēnas un pārtikas atkritumu organizēšanas, servisa, ēdienu noformējuma un, protams, arī smaržas, garšas un produktu saderības.