Foto: Pexels

Lai sagatavotu gardu maltīti, ne vienmēr virtuvē nepieciešams pavadīt vairākas stundas un pagatavot sarežģītas receptes. “Šīs trīs uzkodu recepšu idejas ir lielisks piemērs, kā kopīgi ar bērniem var pagatavot interesantu, bet tajā pašā laikā viegli un ātri pagatavojamu maltīti, stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.

Ātrās polārpicas

Sastāvdaļas 4 porcijām:

4 gb polārmaize

4 ēd.k. tomātu mērce

1 gb tomāts

1 gb šalotes sīpols

85 g Chorizo desa

50 g olīvas

50 g Čedaras siers

Pagatavošanas gaita:

  1. Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs.
  2. Šalotes sīpolu nomizo un sasmalcina.
  3. Uz polārmaizes uzsmērē tomātu mērci un uzklāj virsū visas sastāvdaļas – tomātu šķēlītes, sasmalcinātu šalotes sīpolu, desu, olīvas. Virsū uzber rīvētu Čedaras sieru.
  4. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 10 minūtes.
  5. Polārpicas bauda, kamēr siltas.

Kraukšķīgie vistu spārniņi ar svaigu kāpostu salātiem

Sastāvdaļas 4 porcijām:

1 kg vistu spārniņi

170 g medus

40 g citrona sula

130 g sojas mērce

1 ēd.k. smalki sarīvēts ingvers

2 daiviņas ķiploks

300 g kāposts

100 g burkāns

80 g majonēze

Pagatavošanas gaita:

  1. Traukā samaisa medu, citronu sulu, sojas mērci, sarīvētu ingveru un sasmalcinātu ķiploku.
  2. Iegūtajā marinādē ievieto vistu spārniņus un apmaisa. Traukam uzliek pārtikas plēvi vai vāciņu un novieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu (vislabāk ļaut iemarinēties visu nakti).
  3. Kad vistu spārniņi ir iemarinējušies, tos kārto uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes no vienas puses un 20 minūtes no otras puses, līdz spārniņiem veidojas kraukšķīga un zeltaina garoza.
  4. Kamēr cepeškrāsnī gatavojas vistu spārniņi, tievās strēmelēs sasmalcina kāpostu un sarīvē burkānu.
  5. Sasmalcinātu kāpostu un burkānus liek traukā, un pievieno klāt majonēzi un sāli pēc garšas. Visu samaisa.
  6. Sagatavotos salātus bauda kopā ar kraukšķīgajiem vistu spārniņiem medus marinādē.

Ašie ābolu kumosiņi

Sastāvdaļas 4 porcijām:

200 g kārtainā mīkla

8 g milti

80 g cukurs

2 tējk. kanēlis

2 lieli āboli

50 g izkausēts sviests

Pagatavošanas gaita:

  1. Kanēli sajauc ar cukuru.
  2. Ābolus sagriež daivās.
  3. Uz galda pakaisa miltus un kārtaino mīklu nedaudz izrullē. Uz izrullētās mīklas uzsmērē izkausēto sviestu un pārber ar cukura – kanēļa maisījumu (1 ēd.k. maisījuma atstāt dekorēšanai).
  4. Mīklu griež pirksta platuma strēmeles un katru ābola daiviņu aptin ar mīklas strēmeli.
  5. Aptītās ābolu daiviņas pārsmērē ar atlikušo izkausēto sviestu un pārkaisa ar cukura – kanēļa maisījumu.
  6. Ābolu daiviņas liek uz cepešpannas un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 185 grādos cep aptuveni 10 min.

youtube icon
Abonēt youtube