Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

Krievijas  prezidents Vladimirs Putins praktiski neuzticas savai apsardzes komandai, viņš pat izmanto bruņotus ūdenslīdējus,  kuru uzdevums ir meklēt uzbrucējus viņa privātajās pludmalēs. Krievijas līderis ir tik paranoisks, ka pat viņa veļas mašīnai ir īpašs apsargs, atklāj bijušais Putina drošības dienesta darbinieks Vitālijs Brižatijs, kurš aizbēdzis no Krievijas un tagad dzīvo Ekvadorā.

“Tik ļoti viņš baidās par savu dzīvību. Pat veļas mašīnas operatora amatā bija jāstrādā virsniekam,” viņš izteicies izdevumam The Sun.

Brižatijs sacījis, ka Putins regulāri nodevis nepatiesu informāciju savam drošības dienestam par uzturēšanos Krimā un to, kur  atrodas. “Cilvēkiem teica, ka viņš atpūšas vasarnīcā, visi skraidīja apkārt, sargājot viņu, bet viņš tikmēr varēja būt kaut kur citur,” tā Brižatijs.

Viņš Putina pili Krimā nodēvēja par greznu “minipilsētu”. “Tā ir fantastiska vieta. Šeit ir fitnesa telpas, strūklakas, skaisti parki, tējas zonas, bārbekjū un pludmales,” sacīja Brižatijs. Taču drošība pilī ir Putina galvenā prioritāte. Brižatijs skaidroja, ka kopš kara sākuma Ukrainā tika pastiprināti drošības pasākumi: sargsuņu skaits trīskāršojies un sasniedzis sešus. Civilajiem darbiniekiem parasti ir aizliegts atrasties uz vietas, un darbiniekiem pēc ierašanās ir jānodod savi mobilie telefoni. Brižatijs šos īpašumus raksturo kā “savrupmājas atpūtai”, ko Putins izmantojis kopā ar saviem draugiem, bijušo premjerministru Dmitriju Medvedevu un Valsts drošības dienesta vadītāju Aleksandru Bortņikovu. Luksusa mājas ir paslēptas no vienkāršo krievu acīm, taču maz ticams, ka Putins un viņa draugi tagad tās izmanto, jo tās atrodas Ukrainas dronu un raķešu darbības rādiusā. Tagad tiek uzskatīts, ka diktators dod priekšroku savām ar bunkuriem aprīkotajām pilīm dziļi Krievijas vidienē.

Lasiet arī: «Dzimtes kvīri, nebināra identitāte» – sabiedrību šokē mācību materiāls ceturtās klases skolēniem

“The Business Insider” publicējis informāciju par Krievijas prezidenta Vladimira Putina bunkuru pie Gelendžikas Krasnodaras apgabalā. Tiek atzīmēts, ka komplekss, kura platība ir 190 tūkstoši kvadrātpēdu, ir miljardu dolāru vērts un atrodas uz klints ar skatu uz Melno jūru. Pazemes komplekss sastāv no diviem atsevišķiem tuneļiem, kas savienoti ar liftu, kas nolaižas 50 metrus zem zemes. Arhitektūras plāni liecina, ka biezie betona tuneļi ir aprīkoti ar pietiekamu daudzumu saldūdens, ventilācijas un kabeļu, lai uzturētu VIP iedzīvotājus dienām vai pat nedēļām ilgi.

youtube icon
Abonēt youtube