Ramzans Kadirovs. Foto: Alex Kirilov/Flickr

Čečenijas līderim Ramzanam Kadirovam pārstādīta niere, taču operācija nav izrādījusies veiksmīga un viņš atrodas kritiskā stāvoklī, atsaucoties uz saviem avotiem čečenu diasporā, vēsta izdevums Obozrevateļ.

Kadirovs atrodas vienā no Maskavas slimnīcām, viņa stāvoklis joprojām ir kritisks. Ārsti plāno veikt otru operāciju un pārstādīt jaunu orgānu, vēsta izdevums.

Tiek norādīts, ka Kadirovs brīžiem nāk pie samaņas.

Kā zināms, pēdējās dienās klīdušas runas par Čečenijas līdera Ramzana Kadirova kritisko veselības stāvokli. Tika pat ziņots, ka viņš atrodas komā. Informāciju par Kadirova slimību apstiprināja arī Ukrainas izlūkdienesti.

Taču tagad jau teju diennakti nerimst baumas, ka čečenu līderis Ramzans Kadirovs miris. Svētdien, 17. septembrī, viņa lidmašīna pamanīta debesīs virs Maskavas.

Iepriekš tika ziņots, ka Kadirova lidmašīna Krievijas Federācijas galvaspilsētā atradās pēdējās trīs dienas – kopš 15.septembra. Taču saskaņā ar jaunāko informāciju, tā svētdienas, 17. septembra vakarā, devusies Čečenijas Republikas galvaspilsētas Groznijas virzienā, vēsta Unian.

“Svētdienas vakarā Ramzana Kadirova lidmašīna pacēlās no Maskavas Groznijas virzienā. Transponderis tika izslēgts virs Mahačkalas,” teikts ziņojumā.

Pēc lidojumu izsekošanas dienesta datiem, Čečenijas līdera lidmašīna Maskavas gaisa telpu atstāja plkst.19.45. Pusstundu iepriekš debesīs virs Krievijas Federācijas galvaspilsētas redzēti arī divi neidentificēti helikopteri: tie lidojuši no Kremļa uz Vnukovu, kur uzturējušies ne ilgāk par pāris minūtēm.

“Iespējams, tas ir kaut kādā veidā saistīts ar to, kas šobrīd notiek Centrālajā klīniskajā slimnīcā, un svarīgi Kremļa «čiekuri» steidzami devušies uz Grozniju. Tāpēc Kadirova lidmašīna RA-73417 lidoja, neieslēdzot transponderi,” norādīts publiskotajā ziņojumā.

Tiek ziņots, ka Kadirova lidmašīna vispirms atklāja savu atrašanās vietu netālu no Astrahaņas (apmēram plkst. 21:15 virs Kalmikijas). Tas, iespējams, bija nepieciešams, jo gaisa kuģa signālam pēc noklusējuma ir jābūt ieslēgtam saistībā ar tuvējām militārajām lidostām. Pēc tam Kadirova lidmašīna “klusi” pārlidoja pāri Kaspijas jūrai ar izslēgtu transponderi. Tas atkal tika ieslēgts aptuveni pulksten 22:00, nolaižoties Mahačkalas apgabalā. “Šo lidojuma trajektoriju izmanto, lai nolaistos  Groznijas lidostā. Ja Kadirova nebija lidmašīnā, tad, iespējams, ka ar viņa lidmašīnu tur ieradās kāds no Kremļa,” norāda ziņojuma autori.

Čečenijas opozīcijas līderis Abubakars Jangulbajevs svētdien sociālajos tīklos paziņoja, ka miris Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs. Vēlāk tika novērots, ka uz slimnīcu, kur, iespējams, ārstējās Kadirovs, ierodas autokolonnas ar čečenu eliti. Maskavas Centrālās klīniskās slimnīcas ēkā bez pārmeklēšanas tika ielaisti Čečenijas pārstāvji. Tāpat tika ziņots, ka no Kremļa Vnukovas virzienā pacēlušies divi helikopteri.

Lasiet arī: Vāc parakstus par Naktsmiera likuma ieviešanu Latvijā

Saistītās tēmas: ČečenijaKremlisLidmašīnaMaskavamirisRamzans Kadirovs

youtube icon
Abonēt youtube