Aleksandrs Lukašenko un Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

Baltkrievijai vairāk uzmanības jāpievērš aizsardzības nozarei, tostarp finansiāli, tā pēc tikšanās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu paziņojis Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, dodot mājienus, ka karš Ukrainā varētu turpināties, taču citu valstu teritorijā.

“Pēdējās sarunas bija veltītas aizsardzībai un drošībai. Mēs zinām, ka Ukraina ir tikai sākums. Tie, ziniet, ir ziediņi. Ogas var mūs sagaidīt nākotnē, ja mēs nemobilizēsimies un neparādīsim viņiem, kā notiks patiesībā,” sacīja diktators, acīmredzot domājot Rietumus.

Pēc viņa teiktā, Baltkrieviju un Krieviju “visvairāk satrauc Polija, aiz kuras stāv Amerika”, ASV vēlas “iznīcināt ES”, un Polija it kā ir viņu atbalsta punkts, ziņo Unian.

Turklāt Lukašenko sacījis, ka Baltkrievija pārņem karadarbības pieredzi no “vāgneriešiem”.

Lukašenko 14. septembrī apmeklējis Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu. Viņa vizīte Sočos ar mērķi personīgi tikties ar Putinu nav pēkšņa. Baltkrievijas puse pieprasīja tikšanos uzreiz pēc incidenta ar “Vagner” līdera Jevgēņija Prigožina lidmašīnu, taču apstiprinājumu saņēma tikai tagad.

Lasiet arī: Bērnu slimnīcā veikta smadzeņu daļas izņemšanas operācija, kuras laikā paciente pamodināta

15. septembrī Sočos notika Putina un Lukašenko tikšanās, kurā pēdējais ierosināja Krievijas un Ziemeļkorejas sadarbībā iesaistīt Baltkrieviju.

youtube icon
Abonēt youtube