Foto: Pexels

Kaut arī darba nedēļa iesākās ar mierīgiem laikapstākļiem, nedēļas vidus ir lietaināks un vējaināks. Ciklona ietekmei mazinoties, nedēļas otrajā pusē laiks kļūs patīkamāks, bet brīvdienās atkal vietām nolīs.

Ieplūstot siltākai gaisa masai, kā naktīs, tā arī dienās kļūs vēl nedaudz siltāks – šī brīža prognoze liecina, ka piektdien Latvijā gaisa temperatūra sasniegs pat +25 grādus, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ceturtdien, 21. septembrī, nakts stundās mākoņu daudzums būs mainīgs, taču dienā mākoņu būs maz un spīdēs saule, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, nakts iesākumā jūras piekrastē tas vēl saglabāsies brāzmains. Naktī gaiss atdzisīs līdz +11…+16 grādiem, bet dienā būs patīkami silts, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +20…+24 grādiem.

Piektdien, 22. septembrī, debesis būs lielākoties skaidras, vien valsts rietumos pēcpusdienā sāks parādīties vairāk mākoņi. Laiks būs sauss, un pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš.

Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12…+17 grādiem. Piektdien iespējams jauns 22. septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, jo, pēc šī brīža prognozēm, dienas laikā termometra stabiņš vietām sasniegs +25 grādu atzīmi. Līdz šim rekords piederējis 1989. gadam, kad Priekuļos temperatūra sasniedza +24,3 grādus.

Brīvdienās laikapstākļi būs mainīgi, jo sestdien mākoņu daudzums atkal palielināsies un daudzviet līs, kā arī iespējama vēja pastiprināšanās. Taču jau svētdien atkal kļūs saulaināks un sausāks. Pakāpeniski kļūs vēsāk, tomēr nedēļas izskaņā vietām termometra stabiņš vēl sasniegs +20 grādu atzīmi.

Lasiet arī: Uz laiku slēdz vandaļu izdemolētu pastaigu taku Gaujas Nacionālajā parkā

Septembra pēdējās nedēļas iesākums solās nest mierīgu un sausu laiku, un gaisa temperatūra vietām dienas laikā vēl pārsniegs +20 grādu atzīmi.

youtube icon
Abonēt youtube