Foto: Pexels

Saistībā ar Krievijas pensiju finansējuma kavēšanos, kas paredzēts Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pensiju saņēmējiem, trešdien, 20. septembrī, uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas Republikā pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs.

Krievijas vēstniecības pārstāvim tika norādīts uz Krievijas puses līgumisko saistību laicīgu neizpildi šajā jautājumā. Šī iemesla dēļ Latvijas puse ir informējusi tos Latvijas iedzīvotājus, kuri saņem Krievijas pensijas, ka kārtējais maksājums ir aizkavējies, jo no Krievijas nav saņemti tam paredzētie naudas līdzekļi.

Krievijas puse tika aicināta sniegt skaidrojumu par to, kāpēc šāda situācija ir izveidojusies, kā arī rast problēmas risinājumu. Zikovs tika informēts, ka Ārlietu ministrija par šo jautājumu ir nosūtījusi notu Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijai.

Krievijas pārstāvis atzina, ka pensiju maksājuma izpilde ir aizkavējusies, un informēja, ka Krievijas puse šobrīd meklē problēmas risinājumus, informē Ārlietu ministrija.

Krievijas pensiju izmaksa par šā gada trešo ceturksni, kavēsies, jo nav saņemti naudas līdzekļi no Krievijas Federācijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda. Minētās pensijas tiek izmaksātas ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) starpniecību.

Krievijas fonds ir informējis VSAA, ka tiek meklēts risinājums, lai KF varētu veikt naudas pārskaitījumu pensiju izmaksai. Līdzko minētie līdzekļi tiks saņemti, VSAA nodrošinās to izmaksu, informē Labklājības ministrija.

Gadījumos, ja KF pensiju izmaksas aizkavēšanās to saņēmējiem ir radījusi problēmas apmaksāt neatliekamas ikdienas dzīves vajadzības, Labklājības ministrija aicina vērsties pēc palīdzības savas pašvaldības sociālajos dienestos.

Lasiet arī: Avots: Kadirovs atrodas mākslīgajā komā

VSAA izmaksā Krievijas pensijas Latvijā dzīvojošām personām, kurām pensijas piešķirtas saskaņā ar Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā. Līgums ir spēkā no 2011.gada 19.janvāra.

Saistītās tēmas: Ārlietu ministrijaKrievijas pilsoņinotaPensijas

youtube icon
Abonēt youtube