Džemma Skulme.  Foto:Jūrmalas valstspilsētas administrācija/Flickr

Slavenās gleznotājas Džemmas Skulmes dzimtas māja Mežaparkā Stokholmas ielā, par 440 000 eiro pārdota kādam 1981. gadā dzimušam uzņēmējam, un nu stāv nekopta un nezālēm aizaugusi, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Džemma Skulme mūžībā aizgāja 2019. gada nogalē. Mājā, kas celta pagājušā gadsimta 60. gados, dzīvojuši un strādājuši mākslinieki trīs paaudzēs. Viņas vecāki tēlniece Marta Skulme un mākslinieks Oto Skulme, pati Džemma, viņas otrais vīrs gleznotājs Ojārs Ābols, arī bērni mākslinieki Juris Dimiters un Marta Skulme. Arhitekta Artūra Reinfelda celtais nams māksliniecei bija īpašs, un viņas mūža sapnis bija, lai tur reiz tiek ierīkots muzejs.

Tomēr, izrādās, ka Skulmju dzimta mājā nesaimneko jau vairākus mēnešus. Par īpašuma pārdošanu tika runāts jau drīz pēc gleznotājas nāves. Toreiz dēls Juris Dimiters nosauca cenu – 1 300 000 eiro. Vēlāk māja tika izlikta tirgošanā par 550 000 eiro. Vēlmi pārdot māju Dimiters pamatoja ar to, ka tās uzturēšana esot nesamērīgi dārga, raksta izdevums.

Kā vēsta Zemesgrāmatā atrodamā informācija, tad 2020. gadā par mājas īpašnieku kļuva Džemmas Skulmes mazdēls Artūrs, kurš to saņēmis kā dāvinājumu no sava tēva Jura Dimitera. Savukārt šā gada 7. martā māja kā dāvinājums nonākusi viņa sievas Ksenijas Dimiteres īpašumā. Jau pēc desmit dienām slavenais nams pārdots par 440 000 eiro kādam 1981. gadā dzimušam uzņēmējam, vēsta “Privātā Dzīve”.

Lasiet ari: VIDEO | X-Faktora zvaigzne Līga Rīdere atgriežas ar jaunu dziesmu, aicinot ieelpot

Saistītās tēmas: Džemma SkulmeJuris DimitersmājaMežaparks

youtube icon
Abonēt youtube