Foto: Oleksandr Ratushniak/UNDP Ukraine/Flickr

Sagrautas mājas, nokaltuši koki un sirdi plosoša iznīcība – internetā publiskots video ar krievu iznīcināto Doņeckas apgabala pilsētu Bahmutu, kas filmēts šā gada 24. septembrī.

Savukārt Krievijas mediji publiskojuši video, kurā kurā redzami tīkli, kas uzstādīti gar ceļiem pie Bahmutas. Iespējams, tīkli ir izstiepti pār ceļiem, lai cīnītos pret Ukrainas bezpilota lidaparātiem, kas bieži uzbrūk automašīnām. Tiek atzīmēts, ka tīklus uzstādījuši algotņu grupējuma “Vagner” kaujinieki.

Iepriekš fotogrāfi Konstantīns un Vlada Liberovi publiskojuši fotogrāfijas un videoklipus no krievu iznīcinātās Doņeckas apgabala pilsētas Bahmutas, piebilstot, ka šī pilsēta ir noslaucīta no zemes virsas.

“Bakhmuta vairs nepastāv. Tas, ko jūs redzat, ir kādreizējās patiešām skaistas pilsētas paliekas ar diezgan attīstītu infrastruktūru un patīkamu arhitektūru. Krievija un [Jevgeņijs] Prigožins kopā ar “Vagner” nolēma Bahmutu atbrīvot. Atbrīvot no normālas civilizētas laimīgas dzīves,” publiskojot foto un video materiālus, uzsvēruši to autori.

Pēc fotogrāfu teiktā, Bahmutā palikusi tikai “krievu pasaule”, tāda, kāda tā ir, vēsta Unian. “Cilvēki, kas dzīvoja šajās ēkās, kas tagad nopostītas līdz pamatiem, ir zaudējuši visu. Viņu dzimtā pilsēta ir noslaucīta no zemes virsas. Nav nekā… Vēl viena pilsēta Ukrainā, par kuru var rakstīt: “Iedzīvotāju skaits – 0 cilvēku”.”

Arī iepriekš internetā publicēti dažādi video ar kara radīto postažu Bahmutā:

Lasiet arī: Vāc parakstus par Nacionālā karoga dienas ieviešanu

Kā informē Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs, Ukrainas aizstāvji šobrīd veiksmīgi virzās uz priekšu vairākos frontes virzienos dienvidos un austrumos, tostarp uz Bahmutas pusi.

Saistītās tēmas: Bahmutakarš Ukrainā

youtube icon
Abonēt youtube