Foto: Rainers Timšāns/lasītāja iesūtīts foto

Šonedēļ laikapstākļus ietekmēs ciklonu darbība, iestāsies rudenīgs laiks – brīžiem līs, dienās gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +20 grādu atzīmi, kā arī nedēļas vidū pastiprināsies vējš, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jaunās darba nedēļas sākumā debesīs mākoņu būs daudz, un tos pavadīs arī lietus – pirmdien, 2. oktobrī, vietām rietumos īslaicīgi nokrišņi sagaidāmi pēcpusdienā, taču otrdien kā naktī, tā arī dienā palaikam līs daudzviet. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas pirmdien pēcpusdienā iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem un jau otrdien piekrastē kļūs brāzmaināks.

Pirmdien diennakts tumšajās stundās minimālā gaisa temperatūra būs +6…+13 grādi, bet sekojošajā naktī uz otrdienu tā nebūs zemāka par +11…+16 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz +15…+20 grādi.

Nedēļas vidū Latvijas teritorijai pietuvosies aktīvs ciklons, kura ietekmē būtiski pastiprināsies vējš un daudzviet līs. Trešdien visā valsts teritorijā pūtīs stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, savukārt piekrastes rajonos brāzmās tas sasniegs vētras spēku, šādos laikapstākļos jābūt piesardzīgiem, dodoties ārpus mājas. Ceturtdienas naktī vējš pakāpeniski pierims, dienā jau tas pūtīs lēni līdz mēreni. Gaisa temperatūra dienas un nakts stundās kļūs līdzīgāka, daudzviet svārstoties ap +10…+15 grādiem.

Lasiet arī: Krieviem šogad izdevies sagrābt vien 0,08% no ukraiņu zemes

Arī nedēļas izskaņā saglabāsies rudenīgi laikapstākļi – līdz ar nokrišņu zonu pārvietošanos, lielākajā daļā valsts teritorijas palaikam gaidāms lietus. Arī gaisa temperatūra turpinās pazemināties, un vietām diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz +3 grādu atzīmei.

youtube icon
Abonēt youtube