Mairis Briedis. Foto: Instagram @mairisbriedis

“Nejauši nofilmēju video, pasakiet man, vai tā ir nejaušība, jauns fizikas likums vai apzināta pāri darīšana cilvēkiem/dabai? Kādas ir jūsu domas?” vietnē “Facebook” saviem sekotājiem jautā bokseris Mairis Briedis, ievietojot video ar lidmašīnas atstātu inversijas gāzu sliedi debesīs.

“Komentāros pie mana posta ar lidmašīnu dīvainām gāzu astēm daži man pārmeta fizikas nezināšanu. Izskatās, ka katru dienu fizikas likumi mūsu debesīs strādā savādāk. Šodien beidzot redzēju normālās inversijas gāzu sliedes, kuras ir īsas un uzreiz izgaistz lidmašīnai virzoties uz priekšu. Citreiz var redzēt, ka vienai lidmašīnai ir parastas gāzu sliedes, bet tepat blakus lido ar biezu, ļoti lēni izgaistošu sliedi,” pāris dienas vēlāk diskusiju turpināja Briedis.

“Tas ir slikta izglītība, valodu nezināšana un kritiskās domāšanas trūkums,” šādi uz Brieža jautājumu atbildēja kāds no “Facebook” lietotājiem, un arī citu sekotāju komentāri bijuši ne mazāk skarbi. Tā, piemēram, kāds sociālā tīkla lietotājs ierakstījis: “Mairi! Es jau Tev esmu teicis, treniņos, lūdzu, liec mīkstās, polsterētās ķiveres. Tev jāsaudzē galva. Ja Tu sevi nesaudzēsi, tad pēc nākamās cīņas Tu mums stāstīsi, ka Ziemassvētku vecītis, Spider man un Batman ir Latvijas tautas varoņi, kas pelnījuši ordeni! Mairi, turies!” Arī citi lietotāji aicina Mairi beigt blamēties un saprast, ka pārējie smejas par viņu. Vēl kāda lietotāja savā komentārā piesauc arī Covid – 19: “Covidu kaisa tak,atri vajag uzmaukt folijcepurinu un viss bus okey.”

Vairāki “Facebook” lietotāji zem boksera ieraksta publicējuši skaidrojošus un izsmeļošus komentārus, kā rodas gaisa kuģu dzinēju atstātās inversijas gāzu sliedes, tikmēr citi pateicas Briedim, ka viņš pievērš uzmanību šai parādībai. “Patiešām tas notiek gadu aiz gada, ko pamana visā pasaulē. Tas arī ir tas iemesls, kādēļ cilvēki slimo,” ierakstījis kāds Brieža sekotājs.

Lasiet arī: Rīgā izdod un Latvijas iedzīvotājiem piedāvā abonēt proputinisku «avīzi bez robežām»

youtube icon
Abonēt youtube