Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Šonedēļ laikapstākļus ietekmēs ciklonu darbība – brīžiem līs, dienās gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +20 grādu atzīmi, kā arī ievērojami pastiprināties vējš, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vēl trešdien, 4. oktobrī, ciklona ietekmē dienas laikā visā Latvijā saglabāsies brāzmains vējš, dienas pirmajā pusē rietumu vēja brāzmas var sasniegt 20-22 m/s. Palaikam ir gaidāms arī lietus, kas Vidzemē būs stiprs, atsevišķos rajonos pastāv arī pērkona negaisa iespējamība. Gaisa temperatūra nebūs augstāka par +12…+16 grādiem.

Ceturtdien, 5. oktobrī, dažviet debesis skaidrosies, tomēr lielā daļā valsts vēl līs, lokāli gaidāmas arī stipras lietusgāzes, ko var pavadīt pērkona dārdi.

Lai gan nakts laikā vējš nedaudz pierims, dienā tas atkal pastiprināsies, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s, jūras piekrastē 20-23 m/s, vakarā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem. Kā dienas, tā arī nakts stundās gaisa temperatūra pieturēsies +9…+14 grādu robežās, vien naktī austrumu rajonos vietām gaiss atdzisīs līdz +7…+8 grādiem.

Nedēļas izskaņā vējš pakāpeniski pierims, tomēr laikapstākļi arvien saglabāsies rudenīgi – līdz ar nokrišņu zonu pārvietošanos, lielākajā daļā valsts teritorijas gaidāms lietus, pastāv arī stipra lietus iespējamība. Arī gaisa temperatūra turpinās pazemināties, un vietām diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz +2 grādu atzīmei, zāles virskārtā iespējama salna. Nākamās nedēļas pirmajā pusē būtiskas izmaiņas laika apstākļos šobrīd nav gaidāmas – laiks būs vēss, vējains un lietains, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī: Astroloģiskā prognoze oktobrim: Mēneša tēma būs attiecības, turklāt jebkādas!

youtube icon
Abonēt youtube