Foto: Pexels

Kopš gada sākuma krievu karavīri un algotņi, kuri piedalījušies karā pret Ukrainu un atgriezušies Krievijas Federācijā, ir nogalinājuši vismaz 27 cilvēkus. Vairumā no šiem incidentiem tiek vainoti “vagnerieši”, atsaucoties uz ziņo Krievijas izdevums Agenstvo.

Tiek atzīmēts, ka bijušie Jevgeņija Prigožina grupējuma “Vagner” algotņi ir iesaistīti 12 noziegumos, taču par viņu upuriem kļuvuši 19 cilvēki.

“Pirmajās trīs oktobra dienās vien tika pastrādātas divas slepkavības: 3.oktobrī Krasnojarskas apgabalā bijušais “vagnerietis” Deniss S., iespējams, aizdedzināja māju, kurā atradās divas sievietes, bet 1.oktobrī Ļipeckā bijušais kaujinieks Vladimirs, pēc izmeklētāju domām, nogalināja savas sievas četrus gadus veco meitu.Septembra beigās Ņižņijnovgorodas apgabalā bijušais “Vagner” biedrs Oļegs, iespējams, aplēja savu māsu ar benzīnu un sadedzināja dzīvu.Tā paša mēneša vidū bijušais kaujinieks Sergejs K., pēc izmeklētāju domām, neatdotā parāda dēļ ar akmeni piekāvis kolēģi.Tāpat septembrī par aizdomās turamo slepkavībā kļuva Čitas iedzīvotājs Cirens-Dorži C., kurš atgriezās no kara, kurp bija devies no kolonijas,” teikts ziņojumā.

Septembrī notika lielākais slaktiņš. “Vagner” algotnis Igors S. kopā ar paziņu nogalināja sešus cilvēkus. Pēc tam viņi mēģināja slēpt nozieguma pēdas un aizdedzināja divas mājas.

Pēc izdevuma ziņām, jūlijā slepkavībā tika apsūdzēts no kara atgriezies “brīvprātīgais”, bet jūnijā slepkavībā tika apsūdzēts “vagnerietis”. Maijā bija trīs šādas slepkavības, aprīlī – piecas un martā divas.

Lasiet arī: 3255 Krievijas pilsoņiem izsūtīts aicinājums pamest Latviju

Kā zināms, Prigožina algotņu grupējums “Vagner” aktīvi vervējis tieši cietumniekus.

Saistītās tēmas: algotņikarš UkrainākrievijaVagner

youtube icon
Abonēt youtube