Markus Riva. Foto: Instagram @markusriva

Jau bērnībā Markus Riva ir bijis spītīgs. Iespējams, tieši tādēļ viņš neatlaidīgi deviņas reizes ir mēģinājis tikt uz Eiropā lielāko dziesmu konkursu – “Eirovīziju”. Mūziķis gan šovā “Žetons par uzdrīkstēšanos” atklāj, ka šobrīd vēl nezina, vai konkursā pieteiksies atkal, jo notiek radošais process.

“Jāstartē ar dziesmu, kurai tu pats tici,” Riva atklāj, kā pats raugās uz savu dalību. Rezultāti konkursā atkarīgi no vairākiem faktoriem: kā pats nostartēsi, kāda ir dziesma un kāds ir priekšnesums, kas ir aktuāls mūzikā un vispār pasaulē, jāņem vērā pat politiskie un ekonomiskie procesi, tā norāda Markus Riva. Kādēļ viņš tā tiecas uz “Eirovīziju”? Mūziķis atklāj, ka viņam ir svarīgi turp aizbraukt, jo tas ir lielākais dziesmu konkurss Eiropā – tā ir platforma, kurā atrast jaunas iespējas, veidot sadarbības.

Markus Riva norāda, ka visu dzīvi ir bijis saistīts ar mūziku – mācījies Rīgas Doma kora skolā, bērnībā daudz klausījies mūziku, seko līdzi ārzemju mākslinieku karjerām un pat sapelnījis gadījuma darbos naudu, lai varētu ierakstīt savu pirmo dziesmu studijā. Šobrīd viņš jau daudzus gadus darbojas dažādās šovbiznesa sfērās un ir uzskatāms par multimākslinieku.

Ikdienā mūziķis cenšas piekopt veselīgu dzīvesveidu, apmeklējot sporta zāli, kā arī būdams vegāns. Šova laikā viņš atklāj, ka tas noticis vienā vakarā, noskatoties dokumentālu filmu par pārtikas industriju, kas mūziķi tā iespaidojusi, ka uzreiz pēc noskatīšanās ir devies pie ledusskapja un izmetis produktus, kas nākuši no dzīvnieku valsts. Mākslinieks norāda, ka šāds dzīvesveids ir katra paša izvēle un savējo viņš citiem neuzspiež. Viņš ir nodarbojies arī ar boksu, tomēr kaušanos neatbalsta: “Manuprāt, vīrišķīgāk ir tad, ja spēj ar prātu tikt galā, nevis kauties.”

Esot daudzus gadus Latvijas šovbiznesā, kā arī savas karjeras laikā darbojoties Ukrainā, Markus Riva ir novērojis, ka mūsdienās mūziķiem ir jāatrod balanss starp to, ko pats vēlas no savām dziesmām dzirdēt, un kāda ir konkrētās nācijas mentalitāte. Riva uzskata, ka, sekojot ārvalstu mūziķu stilam, daļa Latvijas popmūzikas dziesmu šķiet pārāk “samudrītas”.

Savas karjeras laikā arī pats ir saskāries ar kritiku. Savu spītību mākslinieks ir parādījis, turpinot mūziķa karjeru pat pēc tam, kad citi pašmāju mūziķi ir teikuši, ka viņam varbūt labāk neuzstāties un nedziedāt. Riva atklāj, ka ir bijušas situācijas, kad tiešraidē, kameru priekšā ir jācenšas no visa spēka neizrādīt savu neizpratni par žūrijas teikto, lai nenojauš, ka domā pie sevis: “Ko tu tur d***?”

Šobrīd mākslinieks piedalās dažādos ne tikai ar mūziku saistītos projektos. Pavisam drīz Rivu varēs redzēt arī kā aktieri, viņam pat ir plāns sarakstīt grāmatu, balstoties uz savu jaunības dienu pierakstiem. Markus Riva iedvesmojas no sava vectēva: “Gribu, lai arī es 70 gadu vecumā esmu tik aktīvs, cik viņš bija.”

Lasiet arī: Šonakt draudu e-pastus saņēmuši ap 400 bērnudārzu; policija aicina nereaģēt

Saistītās tēmas: EirovīzijaMarkus Riva

youtube icon
Abonēt youtube