Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Tuvākajās dienās mākoņi mīsies ar sauli, un daudzviet būs gaidāms lietus, kas vietām būs stiprs, un lokāli to var pavadīt pat pērkona negaiss, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdienas, 17. oktobra, naktī atsevišķos rajonos iespējams arī slapjš sniegs. Pārsvarā pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas trešdien iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem. Gan otrdien, gan trešdien piekrastē vējš būs brāzmains.Otrdienas naktī teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz 0…+5 grādiem, vienīgi piekrastē būs dažus grādus siltāks, dienā temperatūra sasniegs +6…+12 grādus.

Trešdien temperatūra kā naktī, tā arī dienā nebūs zemāka par +4…+10 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, laikapstākļi kļūs mierīgāki – nokrišņu būs mazāk, pierims vējš, bet kļūs arī vēsāks. Ieplūdīs aukstāka gaisa masa, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies – naktīs daudzviet termometra stabiņš noslīdēs līdz 0…-3 grādu atzīmei, bet dienā lielā daļā valsts nebūs siltāks par +5 grādiem. Nākošās nedēļas sākumā saglabāsies lielākoties sauss un vēss laiks.

Lasiet arī: Numeroloģiskais horoskops 2024. gadam

youtube icon
Abonēt youtube