Publicitātes foto

Latvijas iedzīvotāji atsaukušies Latvijas apvienotās putnkopības nozares asociācijas (LAPNA) aicinājumam 13. oktobrī, Pasaules olu dienā, ziedot naudu Ukrainas iedzīvotājiem, pretī saņemot Latvijas ražotāju olas. Par vienu kastīti vidēji tika ziedoti seši eiro, savukārt lielākais vienreizējais ziedojums bija 120 eiro, informē asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

LAPNA šo akciju organizēja sadarbībā ar biedrību “Tavi draugi”, un ziedojumi ir paredzēti nepieciešamo ikdienas preču iegādei cilvēkiem Ukrainā. Labdarības akcijas busiņš Rīgā piestāja trīs punktos – Jaunajā Teikā, pie tirdzniecības centra “Spice” un Āgenskalna tirgus.

“Šogad Pasaules olu dienā vēlējāmies uzsvērt ne tikai olu kā produkta spēku. Gribējām parādīt arī Latvijas nozares spēku. Mēs priecājamies par Latvijas iedzīvotāju lielo atsaucību un izrādīto interesi. Daudzi bija speciāli atbraukuši, lai ziedotu naudu, un aicinājuši arī savus radus, draugus un kolēģus. Akcija vēlreiz pierādīja, ka tikai kopā mēs varam atbalstīt gan Ukrainas iedzīvotājus, gan Latvijas olu ražotājus. Vietējie ražotāji iegulda laiku un resursus pārtikas kvalitātē, ilgtspējā, vistu labturībā un ir atklāti savos darbības principos, lai pie patērētāja nonāktu iespējami labākais produkts,” uzsver Ērliha.

Ziedot varēja gan skaidrā naudā, gan ar bezskaidras naudas norēķinu. Ziedojuma summa bija, sākot no viena eiro, un dāvanā ziedotājs saņēma “Balticovo” olu sešpaku.

Kopumā akcijas laikā saziedoti 882 eiro, kas ir vidēji seši eiro par iepakojumu, no tiem 455 eiro skaidrā naudā un 427 eiro bezskaidras naudas norēķinā.

Olu ražotājs “Balticovo” kopā ar LAPNA iniciatīvai ziedoja vairāk nekā 1900 olu paku. Atlikušās olu kastītes ar organizācijas “Tavi draugi” starpniecību tiks ziedotas ukraiņu bēgļiem.

“Esam aizkustināti un pateicīgi visiem, kuri iesaistījās Pasaules olu dienas akcijā un ziedoja Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam. Vajadzību ir daudz, tāpēc katrs ziedojums ir iespēja kaut nedaudz atvieglot ukraiņu ikdienu,” ziedotājiem pateicas biedrības “Tavi draugi” vadītājs Ulvis Noviks.

Biedrība “Tavi draugi” nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgu iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākumam biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet kopš kara pirmās dienas fokuss strauji mainījās uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas–Krievijas robežpunktos. Pērn biedrība ir nosūtījusi palīdzību aptuveni piecu miljonu eiro vērtībā un aptuveni 10 000 kubikmetru apjomā.

Lasiet arī: Vāc parakstus aizliegumam izmantot viedierīces sākumskolās un pamatskolās

LAPNA un “Tavi draugi” akcijā iegūtie līdzekļi ir paredzēti ikdienā vajadzīgo preču, piemēram, higiēnas un sadzīves preču, iegādei un to nosūtīšanai uz Ukrainu.

Saistītās tēmas: atbalsts UkrainaiBalticovoOlasPasaules olu diena

youtube icon
Abonēt youtube