Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

Krievijas prezidents Vladimirs Putins reanimēts pēc tam, kad viņam svētdienas, 22. oktobra, vakarā apstājusies sirds. Kā norāda prezidentu ārstējošie mediķi, Kremļa saimnieks diez vai nodzīvos līdz rudens beigām, vēsta “Telegram” kanāls “Generall SVR”.

“Generall SVR” ir viens no noslēpumainākajiem “Telegram” kanāliem Krievijā, kas regulāri publicē informāciju par Putinu un viņam tuvāko cilvēku loku. Minētais kanāls arī izplatījis informāciju par Putina nedziedināmajām slimībām. Tiek uzskatīts, ka tas pieder bijušajam Ārējās izlūkošanas dienesta ģenerālim.

“Svētdien, 22. oktobrī, ap pulksten 21:05 pēc Maskavas laika rezidencē dežurējušie Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsardzes darbinieki izdzirdēja troksni un skaņas, it kā kaut kas kristu, kas nāca no prezidenta guļamistabas. Divi drošības darbinieki nekavējoties iesteidzās prezidenta guļamistabā un ieraudzīja Putinu guļam uz grīdas blakus gultai un apgāztam galdiņam ar ēdienu un dzērienu. Iespējams, prezidents krītot atsitās pret galdu un traukiem, tos apgāžot, kas arī izraisīja minēto troksni. Putinu mocīja konvulsijas. Nekavējoties tika izsaukti mediķi, kuri dežurēja prezidenta dzīvesvietā un atradās vienā no blakus telpām. Ārsti veica reanimāciju, iepriekš konstatējot, ka prezidentam ir apstājusies sirds. Palīdzība sniegta laikus un Putins atguvis samaņu. Prezidents tika pārcelts uz īpaši aprīkotu istabiņu savā rezidencē, kur jau bija uzstādīta reanimācijai nepieciešamā medicīniskā iekārta, un ko var uzskatīt par reanimācijas nodaļu, kas aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām. Prezidenta stāvoklis ir stabilizējies un viņš atrodas pastāvīgā mediķu uzraudzībā,” vēsta minētais “Telegram” kanāls.

“Šis sirdsdarbības apstāšanās gadījums nopietni satrauca prezidenta tuvāko loku, neskatoties uz to, ka ārstējošie ārsti jau bija brīdinājuši, ka Putins ir ļoti slims un, visticamāk, nenodzīvos līdz rudens beigām. Pēdējā laikā visas oficiālās tikšanās un pasākumus vadīja prezidenta dubultnieks. Pēc ziņām par minēto incidentu vairāki Putinam pietuvināti cilvēki sazinājušies telefoniski un vienojušies pirmdien [23.oktobrī] rīkot konsultācijas par iespējamo rīcību, ja prezidents nomirs jau tuvākajās dienās,” vēsta “Generall SVR”.

Pēc kanāla vēstītā, prezidentam pietuvinātie cenšas izlemt, ko darīt ar Putina ģimeni pēc viņa nāves vai atcelšanas no varas. Ja elites mēģinās rast vienprātību, saliedējoties ap dubultnieku, tad vienoties ar ģimeni, lai tā klusē un neiejaucas, būs grūtāk.

Putinam pietuvināto cilvēku lokā pēdējās dienās valda nemitīgi satricinājumi, cenšoties atrisināt virkni jautājumu, kamēr prezidents vēl ir dzīvs, jau iepriekš vēstījis “Telegram” kanāls “Generall SVR”.

“Lai uzmundrinātu valsts galvas noskaņojumu, nolemts veicināt notikumus frontē, lai kaut neliela uzvara viņu iepriecinātu. Putins jau sen ir pieprasījis Avdijivkas sagrābšanu [Ukrainā], un tagad Krievijas karaspēks frontē cenšas atrisināt šo grūto uzdevumu, maksājot ar daudzu cilvēku dzīvību. Bet velti, jo prezidentam vairs nerūp ne mazas, ne lielas uzvaras, tagad viņu uztrauc tikai sāpes un veselības pasliktināšanās. Beigas ir ļoti tuvu,” vēsta minētais kanāls.

Šis “Telegram” kanāls jau iepriekš vēstījis, ka pēdējā laikā Putins reti kad personīgi piedalās oficiālos pasākumos, turklāt prezidenta sagatavošana tiem – mazgāšana, ķemmēšana, grimēšana, ģērbšanās un apavu uzvilkšana – sāk aizņemt arvien vairāk laika. Vienam no pēdējiem pasākumiem prezidents tika gatavots vairāk nekā trīs stundas. Prezidents jūtas slikti, zāles palīdz tikai nedaudz un visu sagatavošanās procedūru laikā viņam nepieciešams ik pa laikam atpūsties. Vairāk nekā trīs stundu pūliņu rezultātā “gurķītis” (kā apkalpotājs nesen ņirgājoties nosauca valsts vadītāju) ir vairāk vai mazāk gatavs sapulcei, ziņo kanāls.

Tomēr, neskatoties uz visiem pūliņiem, prezidents jūtas noguris, pasākumu laikā gandrīz visu laiku klusē un nepiedalās izvirzīto jautājumu apspriešanā.

Prezidents nesen drūmi pajokoja, ka laiks padomāt, kur viņš drīzumā tiks apglabāts. Un, neskatoties uz sarunu biedru aktīvo noliegumu un mierinājuma vārdiem par vēl daudziem dzīves gadiem, Putinu ārstējošie ārsti saka, ka fināls ir tuvu,” iepriekš vēstīja “Telegram” kanāls “Generall SVR”.

Lasiet arī: Numeroloģiskais horoskops 2024. gadam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: dubultniieksGenerall SVRnāveveselībaVladimirs Putins

youtube icon
Abonēt youtube