Foto: Rīga/Flickr

Pirmajā novembra nedēļā sagaidāmi rudenīgi laikapstākļi – vietām līs, nedēļas otrajā pusē vējš kļūs brāzmaināks, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien, 1. novembrī, būs lielākoties mākoņains un lietains laiks. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, no rīta Kurzemē iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem. Naktī rietumu un centrālajos rajonos brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Termometra stabiņš naktī un no rīta pieturēsies +7…+11 grādu robežās, taču dienas gaitā temperatūra sāks pazemināties, vakarā sasniedzot +4…+7 grādus.

Darba nedēļas otrajā pusē, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņi būs novērojami tik vietām un paliks nedaudz vēsāks, naktīs gaisam vietām atdziestot līdz +1…+6 grādiem, tomēr pakāpeniski sāks pastiprināties vējš.

Tikmēr sestdien pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, līs plašākā teritorijā, vējš būs brāzmaināks, un paliks nedaudz siltāks, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +5 grādu atzīmi. Svētdien laiks būs sauss un mierīgs, tomēr gaiss kļūs vēsāks.

Lasiet ari: Lauztas kājas dēļ Kols plāno vērsties tiesā pret zinātnes centru Vizium

Tāpat kā nedēļas izskaņā, arī nākošās nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks ciklona darbība, kas nesīs drūmāku un lietaināku laiku, prognozē sinoptiķi.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube