Foto: Pexels

Lai mazinātu alkohola patēriņu jauniešu vidū, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 31.oktobrī, otrajā lasījumā skatot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, lēma līdz 20 gadiem palielināt vecumu, no kura iespējams iegādāties alkoholiskos dzērienus. Šobrīd tos var iegādāties personas, kas sasniegušas 18 gadu vecumu.

Komisija vienojās, ka priekšlikumus par alkoholisko dzērienu tirdzniecības laika ierobežojuma izmaiņām padziļināti izvērtēs Sabiedrības veselības apakškomisija.

Grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā paredz ierobežot alkoholisko dzērienu reklāmu un mārketingu, alkohola pieejamību un sniegt papildu informāciju patērētājiem par tā sastāvu un kaitīgumu.

Pārmērīga alkohola lietošana ir viens no galvenajiem riska faktoriem, kas negatīvi ietekmē iedzīvotāju veselību un apdraud arī apkārtējās sabiedrības veselību un drošību. Mūsu valstī 51 procents visu nāves gadījumu ir izskaidrojami ar riska faktoriem, kas saistīti ar uzvedību, tostarp alkohola lietošanu. Latvijā patērētais alkohola daudzums ir liels un joprojām pārsniedz Eiropas valstu vidējo rādītāju, pauž likumprojekta autori.

Lasiet ari: Lauztas kājas dēļ Kols plāno vērsties tiesā pret zinātnes centru Vizium

Plānots, ka Sociālo un darba lietu komisija otrajā lasījumā turpinās lemt par likuma grozījumiem pēc nedēļas – otrdien, 7.novembrī, informē Saeimas Preses dienests.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: alkoholsSaeima

youtube icon
Abonēt youtube