Ilze Liepa. Foto: datoJ/Flickr

Lietuvas varas iestādes var atņemt pilsonību krievu balerīnai un aktrisei, izcilā latviešu izcelsmes horeogrāfa Māra Liepas meitai Ilzei Liepai. Lietuvas Iekšlietu ministrija likusi Migrācijas departamentam sākt atbilstošu procedūru, vēsta “Baltic News Service”.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka balerīnas publiskajos izteikumos ir “valsts diskreditācijas” pazīmes.

Migrācijas departaments jau ir sazinājies ar “kompetentajām iestādēm” ar lūgumu izvērtēt Liepas izteikumus par karu Ukrainā un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta Severreal.

Par pārbaudes iemeslu kalpojusi Liepas intervija, kurā viņa atbalstīja Krievijas karaspēka rīcību Ukrainā. Turklāt balerīna atzina, ka viņai ir “kauns par Baltiju” padomju pieminekļu nojaukšanas dēļ Baltijas valstīs. “Mēs saprotam, ka cilvēki diemžēl kļūst par ķīlniekiem nelielai cilvēku grupai. Mums ir ārkārtīgi paveicies, jo mums ir tāds līderis kā Vladimirs Vladimirovičs Putins, kurš kalpo savai dzimtenei un ir uzticīgs savam pienākumam,” sacīja balerīna.

Ilze Liepa ir latviešu horeogrāfa, PSRS Tautas mākslinieka Māra Liepas meita. Viņa dzimusi Maskavā un dzīvo Krievijā. Lietuvas pilsonību viņa saņēmusi izņēmuma kārtā, jo vairāk nekā desmit gadus dejojusi kopā ar lietuviešu baletdejotāju Petru Skirmantu.

Pēc Lietuvas Iekšlietu ministrijas datiem, izņēmuma kārtā pilsonību saņēmuši 800 Krievijas pilsoņi. Ministrija sola informāciju par tiem pārbaudīt.

Lasiet arī: Anna Jansone pirms pazušanas iegādājusies antifrīza pudeli

Septembra vidū Lietuvas prezidents Gitans Nausėda parakstīja dekrētu, ar kuru daiļslidotājai Margaritai Drobjazko atņemta Lietuvas pilsonība. Viņa piecas reizes pārstāvēja valsti olimpiskajās spēlēs. Iemesls bija viņas dalība Kremļa preses sekretāra Dmitrija Peskova sievas Tatjanas Navkas ledus šovos Krievijā.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube