Foto: Rīta kafija

Nedēļas vidū laikapstākļus noteiks plašs ciklons, kura ietekmē Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, daudzviet termometra stabiņš pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, kā arī būs nokrišņiem bagāts laiks, ko pavadīs brāzmains vējš.

Savukārt nedēļas nogalē silto laiku atkal nomainīs vēsāks, un nākošnedēļ naktīs vietām temperatūra varētu pazemināties līdz pat -10 grādiem, Rīgas līča ietekmē atsevišķos rajonos iespējama stipra snigšana, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ceturtdienas, 23.novembra agrā rītā daudzviet ir izveidojusies sniega sega. Līdz plkst. 06.00 visvairāk sasnidzis Siguldā, tur 12 cm, Skrīveros 8 cm, Madonā 6 cm dziļš sniegs  Jāņem vērā, ka pūšot brāzmainam vējam sniega segas biezums vietām var atšķirties.  Naktī Liepājas un Ventspils ostā vējš sasniedzis vētras spēku – stiprākās vēja brāzmas reģistrētas Ventspilī – 30,8 m/s un Liepājas ostā – 28,9 m/s.

Dienā turpināsies mākoņains laiks, rietumos līs, bet austrumos vēl gaidāms sniegs, neliels putenis, kas pāries slapjā sniegā, lietū. Pastāv risks, ka vakarā lokāli tiek novērots arī pērkona negaiss. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni un snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta!

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmās 15-19 m/s, piekrastē 20-24 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra būs +4…+9 grādi, austrumos vēsāks, tur: -1…+4 grādi.

Nedēļas izskaņā laiks kļūs mierīgāks un aukstāks. Ja piektdien vēl gaidāmi intensīvāki nokrišņi ar brāzmaināku vēju, tad brīvdienās, kad Latvijā atkal ieplūdīs aukstāka gaisa masa, nokrišņi nebūs novērojami tik plašā teritorijā, vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un pakāpeniski pierims. Gaisa temperatūra piektdien lielākajā valsts daļā saglabāsies virs 0 grādiem, taču brīvdienās sals gaidāms kā naktīs, tā arī dienu laikā.

Lasiet arī: Izpostīta pazudušās Annas Jansones mirušās meitiņas kapu kopiņa

Nākošās nedēļas pirmajā pusē sals pastiprināsies, iespējams, ka decembra sākumā nakts stundās termometra stabiņš noslīdēs arī zem -15 grādu atzīmes, mākoņi nesīs sniegu, līdz ar to vietām sniega sega kļūs biezāka.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube