Foto: Pexels

“Uzskatu, ka par mana tēva Andra Ļubkas slepkavību aizdomās turētās personas un to tuvinieki šobrīd apzināti apmelo manu tēvu nacionālā naida kurināšanā, lai tādējādi novērstu uzmanību no patiesajiem slepkavības iemesliem. Kā arī, apzināti publiski nomelnojot manu tēvu, notiek klajš mēģinājums ietekmēt tiesībsargājošās institūcijas un pat tiesu,” informē šī gada 17. novembrī Rēzeknē nogalinātā uzņēmēja Andra Ļubkas dēls Lauris Ļubka.

Lauris Ļubka izsaka nožēlu, ka sabiedriskā medija LTV1 25. novembra ziņās rādīts sižets, kur savu viedokli par notikušo paudusi par slepkavību aizdomās turētā Igora Haita sieva, kā arī auto šoferis, kuram šobrīd ir aizdomās turētā statuss. Saņemot no žurnālistes ziņu dienu pirms bērēm, nogalinātā vīrieša ģimene no intervijas atteicās.

Neskatoties uz to, ka zinu notikušā detaļas, es tās nevēlos šobrīd publiski iztirzāt. Publiski iztirzājot mana tēva slepkavības detaļas, mēs traucēsim izmeklēšanas gaitai. Mūsu ģimenei ir svarīgi, lai noziedznieks saņemtu taisnīgu sodu.  Tai pat laikā es vēlos uzsvērt, ka mūsu uzņēmumā SIA “Lūsēni” strādā gandrīz 80% krievvalodīgu darbinieku, kā arī ukraiņi. Liela daļa mūsu sadarbības partneru īpašnieku ir krievu tautības cilvēki. Manu tēvu pēdējās gaitās pavadīja dažādu tautību cilvēki.  Tāda ir mūsu reģiona specifika, kur jau gadu desmitiem bez naida, bet ar savstarpēju cieņu kopā strādājam un atpūšamies. Līdz ar to – par kādu starpnacionālā naida kurināšanu no mana tēva puses var runāt?” retoriski vaicā Lauris Ļubka.

Esam PRET starpnacionālā naida kurināšanu, izmantojot mūsu ģimenes traģēdiju. Esam PRET starpnacionālā naida kurināšanu, lai ar šādiem zemiskiem paņēmieniem attaisnotu Andra Ļubkas slepkavību. Mūsu ģimenē notikusi traģēdija. Uz manu tēvu tika raidīti vairāki šāvieni viņa sievas un mazmeitas acu priekšā. Saskaņā ar aculiecinieku teikto, mans tēvs nevienu nav aizvainojis vai pazemojis. Viņš nevienam nav uzbrucis vai jebkādā veidā kādu aizskāris. Mans tēvs tika nogalināts par to, ka kādam nepatika, kā viņš novietoja savu automašīnu,  tā skaidro Lauris Ļubka.

Kā zināms, 17.novembrī, ap pulksten 13.58 Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 190A pie būvniecības veikala raidīti vairāki šāvieni pret 1963.gadā dzimušu vīrieti, kurš notikuma vietā no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā, pēc kā šāvējs pameta notikuma vietu ar automašīnu “VW Touareg”.

Nekavējoties tika uzsākti plaši meklēšanas pasākumi, kuru laikā Valsts policija izsludināja speciālo plānu “Slazdi”, piesaistot policijas spēkus vainīgās personas meklēšanai un aizturēšanai. Aptuveni pusotras stundas laikā tika noskaidrots un aizturēts meklētās automašīnas vadītājs.

Skaidrojot notikušā apstākļus, iegūta informācija, ka šāvējs ir 1975.gadā dzimušais Igors Haits, kurš izkāpa no automašīnas Rēzeknes novadā, Vērēmu pagastā, informē Valsts policija.

Kā jau iepriekš izskanējis medijos, konflikts 17. novembrī sācies par autostāvvietu. Tiesa, nevis starp Andri Ļubku un Igoru Haitu stāvvietā pie veikala “K Senukai”, bet starp mirušo un viņa iespējamā slepkavas dzīvesbiedri pavisam citā vietā, vēsta lsm.

Aļona Haite apgalvo, ka todien ar savu auto vēlējusies doties ikdienas gaitās, bet izbraukt no stāvvietas pie savas darba vietas viņai traucēja balts busiņš. Pamanījusi, ka par radušos situāciju iesmej divi vīrieši. Tas viņu saniknojis un viņa pavērusi durvis. Starp Aļonu Haiti un Andri Ļubku izcēlies strīds. Tā laikā Aļona izkāpusi, lai nofotografētu auto. Nevienu no vīriešiem viņa nav atpazinusi, bet tagad apgalvo, viens no viņiem – Andris Ļubka.

“Viņš bija tik agresīvs. Viņš man pietuvojās un: “Tu, krievu mauka, tava vieta 100 kilometri no Pleskavas.” Es uz viņu skatos, bet viņš man aizvien tuvāk un tuvāk pietuvojas. Man acu līmenis viņam līdz krūtīm, viņš pret mani stāv un saka: “Es tos krievus žmiegtu un žmiegtu!” Ar tādu ļaunumu,” intervijā “LatvijasTelevīzijai” sacījusi Haita sieva.

Aļona piesolījusi vērsties policijā un iesēdusies savā automašīnā. Izplūdusi asarās, zvanījusi dzīvesbiedram – Igoram Haitam – un notikušo atstāstījusi. “Viņš man tikai jautāja: vai mašīnas numuru vismaz nofotografēji? Tavas asaras jau apnikušas, ko tu raudi. Tūlīt atbraukšu,” piebilst Aļona, norādot, ka traģēdijas, iespējams, nebūtu bijis, ja viņa par notikušo nebūtu pažēlojusies savam vīram.

Igors Haits ir ebrejs. Aļona atzīst – it īpaši pēdējā laikā dzīvesbiedrs ļoti satraucās par notiekošo Ukrainā, Izraēlā un lasīja grāmatu par holokaustu. Arī brīdinājis sievu: ja Latviju okupēs krievi, mēs būsim pirmie, ko nošaus, atsaucoties uz LTV, ziņo lsm.

Saistītās tēmas: Andris ĻukaIgors HaitsRēzekneValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube