Emilija Bērziņa. Publicitātes foto

Svētdien, 10.decembra vakarā noslēdzās šova “X Faktors” piektā sezona, kurā uzvaras laurus plūca Emilija Bērziņa.  Viņas balvā ieguva 10 000 eiro, kā arī sadarbības līgumu ar prestižo mūzikas ierakstu kompāniju “Universal Music Group”.

Otro vietu šovā ieņēma Luka, savukārt godpilno trešo vietu ieguva Katrīna Kovaļuka, informē TV3.

“Paldies jums liels. Paldies, ka noticējāt, es arī noticēju un ceru, ka tas ir tikai sākums,” pēc uzvaras pateicīga un cerību pilna ir “X Faktora” 5. sezonas uzvarētāja Emilija Bērziņa.

Intara Busuļa komandas fināliste Katrīna Kovaļuka kāpa uz skatuves pirmā, izpildot grupas “Juuk” dziesmu “Skleroze”, par kuru pati saka, ka dziesma “plūst” viņas vēnās. Bet savu otro dziesmu – “Ķiršu lietus” – viņa šajā vakarā uz skatuves izpildīja duetā ar savu mentoru. Izvēle kritusi par labu tieši šai dziesmai, jo tai piemīt kas dziedniecisks.

Reiņa Sējāna komandas fināliste Luka skatītājus emocionāli saviļņoja ar dziesmu “Baibas ārija” no izrādes “Pūt vējiņi”. Priekšnesumu īpašāku padarīja tas, ka pavadījumu dziedājumam uz klavierēm spēlēja viņas mentors. Savu otro dziesmu Luka izpildīja kopā ar grupu “Instrumenti” un reperi Gustavo, kā arī pirmo reizi savā mūziķes karjerā iejutās reperes lomā.

Bet Aijas Auškāpas fināliste Emilija Bērziņa pirmo reizi Latvijas “X Faktora” vēsturē izvēlējās finālā izpildīt savu oriģināldziesmu – “Sirds pelnos”, lai parādītu klausītājiem, ka spēj radīt savas dziesmas un viņa uzvaras gadījumā lietderīgi izmantos līgumu ar ierakstu kompāniju. Kā otro dziesmu kopā ar Donu viņa izpildīja dziesmu “Pēdējā vēstule”. Ar Donu viņa iepriekš bija sadziedājusies duetā platformā “Tik Tok”.

Superfinālā sacentās Luka ar Emiliju Bērziņu. Luka pārsteidza ar Lady Gagas dziesmu “Always Remember us This Way” un vēl pirms dziedāšanas apzinājusies, ka šīs dziesmas dziedāšanas laikā var apraudāties. Bet Emilija par savu superfināla dziesmu viņa izvēlējās vienu no savām mīļākajām dziesmām jau kopš bērnības – grupas “Reamonn” dziesmu “Supergirl”.

Fināla telefonbalsojumā iegūtie ienākumi tiks ziedoti labdarības akcijai “Eņģeļi pār Latviju”, kas šogad aicina palīdzēt 264 bērniem, kuru veselības uzlabošanai kopumā ir nepieciešami 555 770,51 eiro.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 8. – 14. decembris

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Emilija BērziņaKatrīna KovaļukaLukaX-faktors

youtube icon
Abonēt youtube