Foto: Simona Dilāne/BNN

Aukstāka gaisa masa nedēļas laikā mīsies ar siltāku gaisa masu, un termometra stabiņš bieži sasniegs 0 grādu atzīmi, tādēļ sniega sega pakāpeniski kusīs. Tomēr daļā valsts, bet naktīs teju visā Latvijā joprojām gaidāms neliels sals – šādos mainīgas gaisa temperatūras apstākļos daudzviet gaidāma ceļu apledošana, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Visas nedēļas garumā laiks būs mākoņains un pelēcīgs. Trešdien, 13.decembrī, teritorijas lielākajā daļā snigs, vietām gaidāma arī atkala! Pūšot lēnam vējam, naktī atsevišķos rajonos veidosies migla. Teritorijā ieplūstot siltākam gaisam, gan naktīs, gan dienās termometra stabiņš lielākoties saglabāsies +1…-4 grādu robežās.

Tālākajās dienās atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies.

Vietām gaidāms sniegs, slapjš sniegs, piektdien arī lietus. Pūtīs lēns līdz mērens vējš. Gaisa temperatūra pieturēsies +2…-7 grādu robežās. Visstraujāk sniega sega kusīs Kurzemē, sevišķi teritorijās tuvu piekrastei, kur daudzviet gaisa temperatūra būs pozitīva ne tikai dienās, bet arī naktīs.

Brīvdienās Baltijas reģionu no rietumiem sasniegs ciklons ar brāzmainu vēju, nokrišņiem un vēl siltāku gaisa masu, kā ietekmē atkusnis visā Latvijā pastiprināsies.

Lasiet arī: Reaģējot uz aizdomām par vardarbību ģimenē, Dzelzs vilks pārtrauc sadarbību ar bundzinieku Judzi

Nākamās nedēļas pirmajā pusē gaidāmi līdzīgie laika apstākļi – daudzviet līs, pūtīs brāzmains vējš un kā dienās, tā arī naktīs lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra pieturēsies virs 0 grādu atzīmes.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube