Foto: Pexels

Valsts policija, turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgām medībām, kas norisinājās sestdien, 9.decembrī, Saldus novadā uz autoceļa “Ventspils – Kuldīga – Saldus”, aicina atsaukties šī notikuma aculieciniekus.

Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri bijuši aculiecinieki notikušajam un ar transportlīdzekļiem braukuši garām notikuma vietai. Aculiecinieki aicināti zvanīt pa tālruņa numuru 110, informē Valsts policija.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē sociālajos tīklos izplatīts videomateriāls, kur persona Saldus novadā, Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Ventspils – Kuldīga – Saldus no braucošas automašīnas šauj uz meža dzīvniekiem. Valsts policija izmeklēšanā noskaidrojusi iesaistītās personas un svētdien, 10. decembra vakarā, par nelikumīgām medībām aizturēja vīrieti un izņēma ieročus.

Vīrietim ir ieroču atļauja, informē Valsts policija.

Par pārējo notikumā iesaistīto personu turpmāko statusu lems izmeklēšanas gaitā.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta trešās daļas – par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, tiek veiktas procesuālās darbības notikušā pilnīgai apstākļu noskaidrošanai, norāda policijā.

Video redzamie apstākļi liecina par rupju normatīvo aktu un medību ētikas normu pārkāpumu, vietnē “Facebook” notikušo komentē Latvijas Mednieku savienība, asi nosodot šādu bīstamu un bezatbildīgu rīcību un aicinot Valsts policiju un Valsts meža dienestu izvērtēt šo situāciju un saukt pārkāpējus pie atbildības.

Mednieku starpā šādām personām nav vietas, norāda  Latvijas Mednieku savienība.

Notikušo komentējis arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, vietnē “X” (iepriekš “Twitter”’) norādot, ka “šāda mežonība ir pelnījusi visbargāko likumā paredzēto sodu”

Arī Valsts meža dienests informē, ka šobrīd notiek darbs, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, saistībā ar sestdien, 9.decembrī konstatētajām nelikumīgajām medībām Saldus novadā.

Valsts meža dienests savas kompetences ietvaros sniedz atbalstu Valsts policijai nelikumīgo medību izmeklēšanā. Šobrīd dienests izskata medību tiesību lietotāja, kura medību iecirknī notika nelikumīgās medības, darbības un vērtē to atbilstību Medību likuma un Medību noteikumu prasībām. Atbilstoši tām vainīgajām personām tiks piemērota tiesiskā atbildība, informē Valsts meža dienests.

Valsts meža dienests pateicas video materiāla autoram, kas drosmīgi un operatīvi nofilmēja pārkāpumu, jo tas būtiski atvieglo nelikumīgo medību un ar to saistīto medību šaujamieroča lietošanas drošības noteikumu prasību pārkāpuma izmeklēšanu. Tāpat dienests aicina iedzīvotājus un medniekus ziņot par personu darbībām, kas neatbilst medības reglamentējošo normatīvo aktu prasībā. Par konstatētiem medību pārkāpumiem, nekavējoties jāinformē Valsts meža dienesta medību inspektori.

Lasiet arī: «Plika draza! Lasies prom!» –internetā izplatās video, kurā Judzis izsaka draudus visu atņemt

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube