Emilija Bērziņa. Foto: Instagram @emsis.b

Apritējusi nedēļa kopš šova “X Faktors” piektās sezonas fināla, kurā uzvaras laurus plūca rīdziniece Emilija Bērziņa. Finālā uzvarētāju noteica tikai un vienīgi skatītāju telefonbalsojums un nu ir tapis zināms, cik daudz balsu finālā saņēma katra šova dalībniece.

Šova “X Faktors” piektās sezonas trešajā vietā ierindojās Intara Busuļa komandas dalībniece Katrīna Kovaļuka, par kuru skatītāji finālā bija balsojuši 4 316 reizes. Viņa no turpmākās cīņas par uzvaru izstājās, superfinālā atstājot Luku un Emiliju Bērziņu.

Otrajā vietā ierindojās Reiņa Sējāna komandas dalībniece Luka, kura šova finālā no skatītājiem saņēma 8 036 balsis, savukārt šova šīs sezonas uzvarētāja Emilija Bērziņa, kuras mentore šovā bija Aija Auškāpa, uzvarēja ar izteiktu balsu pārsvaru, saņemot 18 319 balsis, kas nozīmē, ka viņa 2. vietu apsteidza par 10 283 balsīm.

Visi šova fināla telefonbalsojumā iegūtie ienākumi tika ziedoti labdarības akcijai “Eņģeļi pār Latviju”, kas noslēdzās 17.decembra vakarā ar iespaidīgu koncertu Rātslaukumā. Koncerta laikā tapa zināms, ka ar šova “X Faktors” skatītāju palīdzību izdevies savākt 39 258,88 eiro, kas tika nodoti kampaņas organizatoriem, informē TV3.

Jau vēstīts, ka šova “X Faktors” piektās sezonas uzvarētāja Emilija izdevusi šova finālā izpildīto, pašas sarakstīto dziesmu “Sirds pelnos” un uzsākusi sadarbību ar pasaulē vadošo mūzikas izdevniecību “Universal Music Group”.

Dziesmu “Sirds pelnos” Emilija sarakstīja šoruden, gatavojoties studiju darbam par mūzikas izdošanu, taču dalības “X Faktorā” dēļ dziesma netika publiskota. Šova laikā Emilija dziesmu parādīja savai mentorei Aijai Auškāpai, un kopā tika izlemts, ka “Sirds pelnos” tiks iekļauts viņas fināla priekšnesumā.

“Sirds pelnos” vārdu un mūzikas autore ir Emilija, dziesmu producējis zviedru mūziķis Povels Olsons (Povel Olsson), kurš iepriekš sadarbojies arī ar grupu “Prāta Vētra”. Pateicoties veiksmīgai sakritībai, Povels novembrī bija ieradies Rīgā, lai uzstātos kopā ar dziedātāju Loreen.

Pēc Emilijas dziesmas noklausīšanās, Povels bija gatavs ātri ķerties pie darba, un “Palladium Riga” koncertzāles aizkulisēs tika iekārtota neliela ierakstu studija, kurā Emilija iedziedāja vokālus.

“Ja mēs reizēm ko zaudējam, nav māksla sāpes noslēpt, daudz grūtāk ir pateikt – jā, man sāp, man vajag palīdzību, un pieņemt, ka no tavas dzīves pazūd tikai tas, kas nemaz nav bijis patiess. Atzīties sev šajās emocijās ir drosmīgi, tas ļauj pašam novērtēt savu spēku, un dot iespēju sev dzīvot pa īstam, mīlēt pa īstam, strādāt pa īstam. Dzīve mūs māca un norūda, bet dziedē ar mūziku,” par dziesmu “Sirds pelnos” stāsta Emilija.

“X Faktora” piektā sezona noslēdzās pirms nepilnas nedēļas, un Emilijas talantu tajā novērtēja ne vien šova skatītāji, bet arī viņas mentore Aija Auškāpa. “Es lepojos ar Emilijas panākumiem, ar viņas intuitīvo muzikalitāti un talantu, kurš, apvienojumā ar sirsnību, vienkāršību un patiesumu, aizrauj mūs jau no pašas pirmās nots. Tāda ir arī viņas pirmā dziesma – godīga, mazliet sāpīga un tāpēc īsta, kā pati Emilija,” jauno posmu Emilijas muzikālajā karjerā komentē Aija Auškāpa.

Lasiet arī: Iespējas mainīt likteni! Nozīmīgākie dzīves gadi katrai no zodiaka zīmēm

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube