Foto: Pexels

Šogad pirmo reizi Ukrainā Ziemassvētkus svinēs 25. decembrī, nevis janvārī, kā to noteic krievu pareizticīgo baznīcas tradīcijas. Ukrainas oficiālā atbalsta platforma UNITED24 par godu šim notikumam ir radījusi īpašus Ziemassvētku rotājumus gaiļu formā.

Gaiļi ir visā pasaulē plaši sastopami simboli, kas bieži saistīti ar aizsardzību un gudrību. Ukraiņu tradīcijā gaiļi ir rītausmas saucēji un dzīvības modinātāji. Šo nozīmi ukraiņu apziņā nostiprināja fotogrāfija ar 2022. gada martā Krievijas uzbrukuma laikā Borodjankā pilnībā izpostītu dzīvokli, kurā sienas plauktā neskarta saglabājusies keramikas gaiļa figūra.

Rīgas vicemēri otrdien, 19. decembrī, kopā ar Ukrainas vēstnieku ievietos gaiļu figūriņas Rātslaukuma eglē, apliecinot Ukrainas un Latvijas iedzīvotāju draudzību un savstarpējo atbalstu, informē Rīgas dome.

Jāpiebilst, ka 13.decembrī Latvijā akreditētie diplomātiskā korpusa pārstāvji kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieci Lindu Ozolu un Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvjiem dekorēja īpašu Ziemassvētku eglīti pie Kongresu nama, tādējādi simbolizējot pasaules valstu vienotību un atbalstu ukraiņu tautai.

Ziemassvētki ir pārdomu un miera laiks, ko cilvēki pavada ar savām ģimenēm un tuvajiem, tādēļ arī diplomātiskais korpuss, Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstnieces Latvijā V.E. Hananas Al Alīlī vadībā, ir izlēmis simboliski parādīt savu vienotību, kopīgi izdekorējot eglīti, kas jau ir pušķota Ukrainas karoga krāsās.

Katra vēstniecība eglītē iekārs bumbiņu ar savas pārstāvētās valsts karogu, tādējādi eglīte rotāsies daudz un dažādu pasaules valstu karogu krāsās.

“Laikos, kad pasaule šķiet tik sašķelta, ir īpaši svarīgi parādīt cilvēku un tautu vienotību. Ziemassvētku laiks ir īstais brīdis, lai atskatītos uz aizejošo gadu, kavētos pārdomās un izvirzītu mērķus jaunajam gadam. Tāpēc šis ir labākais laiks, lai sanāktu kopā un parādītu mūsu vienotības spēku! Diplomātiskais korpuss Latvijā vienmēr ir bijis atvērts un saliedēts, un šī ir vēl viena iniciatīva, kas to pierāda,” pauda AAE vēstniece Latvijā Hanana Al Alīlī.

“Ir svarīgi, ka Rīgā akreditētās ārvalstu pārstāvniecības arī šādā veidā – kopīgi greznojot Ukrainas eglīti, pauž savu atbalstu ukraiņu tautai. Ziemassvētki iezīmē brīdi, kad dienas atkal kļūst garākas, tāpēc es novēlu mums visiem cerību un ticību, ka gaisma beigās ņems virsroku pār tumsu,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Lasiet arī: FOTO & VIDEO | Filmu Pansija pilī kinoteātros izrādīs pa vairākām sērijām vienā seansā

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: egleRīgaUkrainaZiemassvētki

youtube icon
Abonēt youtube