Foto: Pexels

Gada nogale ir īstais brīdis noskaidrot, ko latviešu lasītāji visvairāk pirkuši un lasījuši šogad. Izrādās, arī 2023. gadā turpinājusies pēdējo gadu tendence, ka esam uzticīgi Latvijas autoriem, jo astoņas no desmit topa grāmatām ir latviešu autoru sarakstīti darbi.

Četras grāmatas – Jurģa Liepnieka “Mans nabaga pirāts”, Andra Kalnozola “Kalendārs mani sauc”, Džeimsa Klīra “Atomiskie ieradumi” un Zanes Grēviņas “Vienkārši našķoties” ir stabili palikušas Top 10 kopš pagājušā gada, informē  “Jānis Roze”.

Pateicoties filmas “Mātes piens” panākumiem uz kino ekrāna, arī Noras Ikstenas grāmata ir bijusi lasītāju pieprasīta.

Kā liels pārsteigums topā nonākusi Armanda Pučes grāmata “Aprakt dzīvu pie karātavām”, kuras pirmā tirāža kā karsti pīrādziņi izpirkta divās nedēļās.

Kas vēl aizrauj un interesē lasītājus? Pilnīgi noteikti vēsture un pagātnes liecības, kas balstītas uz patiesiem notikumiem, To var teikt gan par Kārļa Ceipes grāmatu “Čekas šofera atmiņas” un Serhija Rudenko darbu “Zeļenskis. Biogrāfija”, gan Valda Klišāna “Pieauguša puikas atmiņu kladi”, Armanda Pučes “Ar baltiem cimdiem” un autorkolektīva sarakstīto “Finks un sargeņģelis. Zibsnis”.

Vēlme kaut uz mirkli ielūkoties slavenību dzīvē veicinājusi interesi par Māras Upmanes-Holšteines grāmatu “Piezīmes uz šaubu malām”, Prinča Harija memuāriem “Liekais”, Ilonas Balodes “Ielu muzikantu piezīmēm” un Metjū Perija autobiogrāfiju “Draugi, mīlestības un Lielais Drausmīgais”.

Lasiet arī: Pirmā egle Eiropā un Ziemassvētku «grūtie laiki» – svētku eglītes stāsts

Bērnu grāmatu vidū izteikts favorīts ir pūķīša Kokosrieksta sērija, kurai pievienojas Ričijs Rū un Kika Mika, informē uzņēmums.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube