Foto: Riga/Flickr

Pirms diviem mēnešiem iedzīvotājiem bija atklāta Uzvaras parka labiekārtošanas projekta ainaviskā daļa deviņu hektāru platībā, bet projekts paredz arī otro kārtu jeb aktīvās atpūtas zonas izveidi aptuveni piecu hektāru platībā, kas atradīsies Hermaņa ielas pusē. Aktīvās atpūtas zonas risinājumu izvēlē līdz 19. janvārim pašvaldība aicina iesaistīties arī iedzīvotājus.

Rīgas pašvaldība aicina aizpildīt aptauju, izvēloties trīs sev tīkamākos projekta risinājumus. Balsot iespējams vienu reizi no vienas ierīces. Aktivitātes, kuras aptaujas rezultātā būs ieguvušas vislielāko balsu skaitu, būs iekļautas projekta otrās kārtas koncepcijā (saudzējot esošos kokus un ņemot vērā citus apstākļus), informē Rīgas dome.

“Mēs esam kopīgi tikuši vaļā no okupekļa un labiekārtojuši Uzvaras parku pirmajā kārtā, atgūstot Uzvaras parka patieso vēsturisko jēgu, kas nosaukts pirms 100 gadiem par godu Latvijas armijas uzvarai pār bermontiešiem. Mēs esam atguvuši Uzvaras parku Rīgai, Latvijai un latviešu tautai. Prieks, ka varam virzīties tālāk un parkam piešķirt papildu sporta dimensiju nu jau otrajā kārtā, paredzot vairāk aktīvās atpūtas iespēju. Pārdaugavā āra sporta aktivitāšu vietu pagaidām ir salīdzinoši maz, līdz ar šo labiekārtošanas turpināšanu mēs vēlamies sniegt Pārdaugavas iedzīvotājiem, rīdziniekiem, pilsētas viesiem labus apstākļus aktīvajai atpūtai, ļoti ceram uz sabiedrības iesaisti projekta ideju balsojumā,” teic Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks.

Obligāti realizējamās projekta aktivitātes, kas šobrīd ir ieplānotas projekta otrajā kārtā: basketbola laukums; celiņu tīkls ar pirmajā kārtā izbūvēto celiņu apgaismojuma nomaiņu; pastāvīgas tualetes izbūve; brīvkrānu uzstādīšana; irdena seguma celiņa gar Uzvaras bulvāri izveidošana; bollardu (šķēršļi auto transportam) izvietošana pie galvenās ieejas parkā; “Āgenskalna betona baseina skeitparka” izbūve, kas tika atbalstīta Rīgas pilsētas līdzdalības budžeta ideju konkursā 2021. gadā.

Projekta pirmās kārtas ietvaros ir izveidota un labiekārtota parka ainaviskā daļa deviņu hektāru platībā. Ierīkota 0,5 hektāru liela ūdenstilpe ar labiekārtotu krastu un izbūvētu tiltiņu. Ūdenstilpi nākotnē ir paredzēts savienot ar Mārupīti.

Viena kilometra garumā izbūvēts slēpošanas/skrituļošanas celiņš, kas nekrustojas ar gājēju celiņiem, jo krustojuma vietās izveidots tilts un trīs tuneļi. Teritorijā ierīkota arī Ziemeļeiropā unikāla ainaviskā skeitborda trase, bet pavasarī uzstādīs ielu vingrošanas elementus. Teritorija labiekārtota, uzstādot jaunus soliņus, velo statīvus, atkritumu tvertnes, kā arī nomainot apgaismojumu. Projekta ietvaros izbūvēti batuti, šūpoles un smilšu kaste bērniem, bet pieaugušajiem un jauniešiem – galda tenisa, dambretes un šaha galdi. Iestādīti 202 koki un gandrīz 4000 krūmi un citi augi, kā arī 20 000 sīpolpuķu. Pie parka ieejas iestādītas sakuras. Teritorijas apzaļumošanas darbi pilnā apmērā noslēgsies pavasarī.

Lasiet arī: Ko gaidīt no 2024. gada – 15 dažādi nākamā gada horoskopi vienuviet

Kopējā Uzvaras parka labiekārtojamā teritorija abām kārtām ir 14 hektāri.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Uzvaras parks

youtube icon
Abonēt youtube