Markus Riva. Foto: Instagram @markusriva

Gada pirmajā dienā pārsteigumu saviem klausītājiem sagādājis mūziķis un dziesmu autors Markus Riva, publiskojot jaunu dziesmu un videoklipu angļu valodā “Lose Control”. Singls radīts kopā ar partneriem Ukrainā un aicina uz pilnīgu aizmiršanos dejā.

 Tieši tāds ir arī Markus vēlējums saviem klausītājiem šajā gadā – ļauties dzīvei tāpat kā dejai, izbaudot katru tās minūti un nedomājot par to, kā tas varētu izskatīties vērotājam no malas.

“Lose Control” radīta sadarbībā ar ukraiņu producentu Romanu Nepomaščiju, ar kuru izdotas vairākas dziesmas ukraiņu un angļu valodās, un tā ieturēta deju mūzikas žanrā. Dziesma seko novembrī iznākušajam singlam “One Night”, kas izdots sadarbībā ar pazīstamu poļu DJ un producentu MYSZKOVSKI un jau iekarojis radio stacijas un deju grīdas Polijā, Ukrainā un Latvijā.

“Pretendēju uz gada pirmo dziesmu Latvijā”, smej Markus Riva. “Bet, ja nopietni, gadumija tradicionāli ir laiks, kad nospraužam dažādus mērķus un izvirzām jaunā gada apņemšanās, un es nolēmu, ka vēl labāk par apņemšanos ir darīt! Tad nu pabeidzu dziesmas ierakstu un steidzu organizēt klipa filmēšanu, lai gadu iesāktu ar muzikāliem jaunumiem”.

Dziesmas videoklipa režisors ir Pāvels Trebukhins, un tas uzņemts Kalnu kultūras namā, Nīgrandē. Video producents ir pats Markus, un, kā allaž, mūziķis tajā nav baidījies paironizēt arī pats par sevi.

“Dziesma ir par sava ES izlaušanos, sabiedrības stereotipiem un normām, personības brīvību un veltīta visiem tiem, kuri jūtas nesaprasti, ierobežoti vai apspiesti. Video apspēlēti dažādi simboli, kurus katrs var interpretēt pa savam,” stāsta Markus.

Markus Riva, kurš Latvijā pazīstams arī ar muzikālo darbību ārpus valsts robežām, neslēpj, ka šis gads nebūs izņēmums. Viņš priecātos par dziesmas panākumiem arī ārpus Latvijas, tāpēc izvēlējies to izdot angļu valodā, taču tā ir tikai maza daļiņa no viņa gada plāniem. Markus gatavo arī savu pirmo albumu ukraiņu valodā, turpina strādāt pie materiāla latviski un, kā pats saka, – muzikālie apvāršņi nekad nevar būt par plašu, tāpēc 2024.gads viņa radošajā darbībā solās būt īpaši ražīgs.

Lasiet arī: Pazudušās Annas Jansones vīrs, izmantojot sociālo tīklu, turpina vērsties pie sievas

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Markus Riva

youtube icon
Abonēt youtube