Foto: Rīta kafija

Tāpat kā šo nedēļas nogali, tā arī jauno darba nedēļu iesāksim ar mākoņiem, kas daudzviet atnesīs nokrišņus. Vietām līs stipri, dažviet lietu pavadīs arī pērkona negaiss. Neskatoties uz  nokrišņiem, laiks saglabāsies silts – lielākajā daļā valsts teritorijas dienās gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem, bet naktīs nebūs vēsāk par +7 grādiem, , informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien, 20. maijā, sauli brīžiem aizklās mākoņi, kas daudzviet atnesīs lietu, bet dažviet arī stiprākas lietusgāzes un pērkona dārdoņu. Lai gan dominēs lēns vējš, pēcpusdienā piekrastes rajonos tas pastiprināsies no ziemeļu puses, savukārt dienā zem kāda negaisa mākoņa vējš var kļūt brāzmains. Gaiss atdzisīs līdz +9…+13 grādiem, bet dienā lielākajā daļā valsts teritorijas iesils līdz +20…+25 grādiem, tik dažviet piekrastē būs par kādu grādu vai diviem vēsāks.

Otrdien un trešdien laiks būs lielākoties saulains un sauss, vienīgi valsts dienvidu daļā mākoņu būs vairāk – tur palaikam uzlīs, iespējams arī būs novērojams kāds pērkona negaiss.

Dominējošais būs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas brīžiem kļūs brāzmains. Naktīs un dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgi kā pirmdien, vienīgi naktī uz trešdienu dažviet termometra stabiņš noslīdēs līdz +7 grādu atzīmei.

Nedēļas otrajā pusē virs Latvijas atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, un laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Vietām sagaidāms lietus, un pastāv pērkona negaisu iespējamība – nedēļas otrajā pusē nokrišņi galvenokārt sagaidāmi valsts rietumu daļā. Saglabājoties siltajai gaisa masai no dienvidiem, naktīs nebūs vēsāk par +10 grādiem, bet dienās teju visā Latvijā gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem.

Lasiet arī: Meklē dalībniekus un saimniecību šova Lauku sēta jaunajai sezonai

youtube icon
Abonēt youtube