Foto: Rīta kafija

Šī gada maija beigas ir bijušas vienas no siltākajām novērojumu vēsturē, bet, sākoties jūnijam, gaisa temperatūra sāks pazemināties un laika apstākļi mainīsies,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ceturtdien, 30. maijā, no pēcpusdienas teritorijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, lokāli ar stiprām lietusgāzēm un krusu. Lai arī gaidāmi nokrišņi, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Pūtīs lēns vējš, bet pēcpusdienā negaisa laikā vietām vēja brāzmas sasniegs līdz 15-19 m/s, jārēķinās, ka šādi laika apstākļi sev līdzi var nest nelielus postījumus. Dienā gaisa iesils līdz +24…+29 grādiem, vietām Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra būs par kādu grādu zemāka.

Arī piektdien un brīvdienās laika apstākļi būs vasarīgi – būs silts, daudzviet veidosies lietus un negaisa mākoņi. Nakts stundās nokrišņu kopumā būs maz, vien nakts pirmajā pusē vietām būs novērojams īslaicīgs lietus un negaiss, turpretī dienu laikā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, kas lokāli sev līdzi nesīs stipras lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un krusu. Nedz piektdien, nedz brīvdienās naktīs nebūs vēsāks par +14…+18 grādiem.

Dienas aizritēs ar vasarīgi siltu, pat karstu laiku – teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniegs +25…+28 grādus, vienīgi piekrastē atkal nedaudz vēsāks.

Jaunnedēļ anticiklona ietekme mūsu reģionā mazināsies, pastiprināsies ciklonu ietekme no Atlantijas okeāna un laika apstākļi mainīsies.  Mūsu teritorijā pakāpeniski sāks ieplūst vēsāka gaisa masa, līdz ar to tveice vairs nebūs jūtama. Pirmdien un otrdien gaisa temperatūra vēl vietām sasniegs +20…+23 grādus, bet tālākajās dienās nebūs siltāks par +18 grādiem. Naktīs gaisa temperatūra lielākoties būs +7…+12 grādu robežās. Tā kā nākamajā nedēļā laika apstākļus vairāk noteiks cikloni, biežāk sagaidīsim nokrišņus un brāzmainu vēju.

Jāņem vērā, ka UV indekss dienas vidū jau sasniedz vidēju līmeni – aicinām būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros!

Lasiet arī: «Uzvāriet roltonus, Rinkēviča kungs!» – soctīklu lietotāji sajūsmā, ka prezidents nakšņo kojās

youtube icon
Abonēt youtube